Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Za učinkovit in hiter razrez betona ter kamnin

Revolucionarna žaga STIHL GS 461

 

Stihlove žage so v svetu najbolj prodajane motorne žage in letošnjo jesen je njihova ponudba za gradbenike še posebej privlačna. Podjetje Unicommerce trgu namreč predstavlja svojo najnovejšo žago za razrez betona in kamnin Stihl GS 461, ki je idealna dopolnitev rezalcu betona.

Priročna in ergonomska žaga omogoča razrez različnih materialov- od armiranega betona in zidakov ter zidarskih blokov do asfalta in drugih izjemno trdih kamnin, kot je na primer granit. Neustavljiva je tudi pri razrezu betonskih, kamninskih in nodularnih litijskih cevi. Tako boste z njo odslej zlahka natančno in hitro izvedli vbodne reze, izrezali stenske, okenske in vratne odprtine ter občutno hitreje opravili različne zidarske izboljšave.

Prednosti uporabe te žage v gradbeništvu so številne. Rokovanje z njo je povsem enostavno, je izjemno lahka, izrezovanje pa hitro in natančno. To ji omogoča močna diamantna veriga 36 GBM, ki je takoj uporabna, saj diamantnih segmentov ni potrebno predhodno brusiti, pa tudi njena življenjska doba je precej daljša.

Naprava ima tudi ustrezen priključek za vodo in priročen merilnik. Voda mora namreč nenehno hladiti diamantne segmente, da ne prihaja do pregretja. Žago odlikuje kontrolirani odtok in optimalen dotok vode (tudi v rezalno špranjo), pri čemer je zaradi povratnega toka poraba vode še manjša. Notranje splakovanje vrtljive konice meča hkrati zagotavlja njegovo permanentno čiščenje, obenem pa preprečuje kakršnokoli zatikanje. Funkcijo konstantnega in učinkovitega hlajenja dopolnjuje še funkcija izpiranja meča in verige ter onemogočanje večjega prašenja. Prav zato bodo uporabniki na novi napravi še posebej veseli ciljanega toka vode skozi šobe, ki so obrnjene naprej, tako da morebitnemu mokrenju mojstri ne bodo več izpostavljeni.

V to Stihlovo motorno žago je vgrajen tehnološko dovršen in izjemno močan 2- MIX motor. Ta v primerjavi z enako močnim Stihl dvotaktnim motorjem brez 2- MIX tehnologije omogoča kar do 20-odstotni prihranek goriva. Kvaliteten motor z visokim navorom preko dodatnega območja vrtljajev omogoča visoke hitrosti meča in verige, pri čemer ustvarja tudi manj izpušnih plinov ter manj onesnažuje okolje. Naprava je lahko ves čas napolnjena z gorivom, pokrov rezervoarja za gorivo pa je mogoče odpirati brez dodatnega orodja. Lahek zagon motorja omogočata sistema ElastoStart, v kombinaciji z dekompresijskim ventilom. Moč motorja znaša 4,3 kW.

Napravo odlikuje tudi učinkovit antivibracijski sistem. Delo bo zaradi nižje stopnje vibracij za uporabnike manj utrujajoče, naprava pa toliko lažje vodljiva. S pomočjo podnožnih nastavkov je mogoče napravo namestiti tako, da ob uporabi nima direktnega stika s podlago.

Čeprav je prašenje pri delu v gradbeništvu pravzaprav stalnica, Stihlova GS 461 žaga prinaša nove rešitve, ki bodo razveselile mojstre gradbenih razrezov. Pri tem imamo v mislih zlasti filtrirni sistem v žagi, ki omogoča učinkovito filtriranje tudi najbolj finega prahu. Govora je o HD-2 zračnem filtru, ki ga je mogoče enostavno in hitro očistiti ter zagotavlja dolgo življenjsko dobo napravi sami, in o dodatnem filtru, ki je nameščen za zaščito področja uplinjača.

Da, res je!  Težko delo rezalcev danes postaja bolj udobno in bolj učinkovito. Pri novem izdelku STIHL GS 461 boste lahko ob pospeških optimalno izkoristili moč tega motorja, ob manjši stopnji izpušnih plinov pa ob uporabi naprave zagotovili tudi manjšo porabo goriva.

Za več informacij poglejte na http://unicommerce.si/produkti/produkti/produkti_stihl/motorne_zage/specialne_zage/zaga_za_razrez_betona_in_kamnin/ oziroma se pozanimajte pri vašem lokalnem STIHL trgovcu!

Unicommerce je zaupanja vreden partner

Podjetje Unicommerce d.o.o. s sedežem v Logatcu, uspešno zastopa blagovno znamko STIHL že vse od rojstva slovenske države. Zastopajo še blagovno znamko VIKING iz Avstrije, v letu 2008 pa so v svoj prodajni asortiman vključili še ročno orodje finskega proizvajalca FISKARS. Izdelke Stihl uvažajo iz proizvodnih obratov, in sicer iz še vedno družinskega matičnega podjetja Andreas Stihl AG&Co.KG iz Nemčije, pa tudi iz ZDA, Brazilije, Švice, Kitajske in Avstrije. Prodajo na slovenskem trgu vršijo v skladu s prodajno politiko matičnega podjetja in Skupine Stihl preko pooblaščenih ter strokovno usposobljenih trgovcev s servisom. Glavnino pooblaščene maloprodajne mreže tvorijo mala družinska podjetja, ki so strokovno usposobljena za svetovanje in prodajo teh kvalitetnih izdelkov, pa tudi posamezne Kmetijske zadruge. Družba Unicommerce svojo pozornost usmerja tudi k drugim projektom in pomaga pri njihovi izvedbi. Tako je z napravami STIHL opremila vzdrževalno ekipo planiške velikanke, Bike centra na Pohorju in logaškega rally poligona, pa tudi oddelek gozdarstva in gozdarske mehanizacije Tehničnega muzeja Bistra. Med svoje varovance je letos vključila tudi izvrstna slovenska športnika- Vasjo Rupnika, biatlonca iz Logatca, in Filipa Flisarja, svetovnega prvaka v Skicrossu iz Maribora.

 

 O skupini STIHL

Skupina STIHL v skladu s svojo razvojno strategijo razvija, proizvaja in oskrbuje tržišče z motornimi napravami za gozdarstvo, kmetijstvo ter gradbeništvo. Naprave na trg distribuira preko mreže specializiranih trgovcev s servisom. Že od leta 1971 je STIHL najbolje prodajana blagovna znamka motornih žag na svetu.

Štilarca je zakon

V segmentu motornih žag je samo v jesenski sezoni 2011 STIHL predstavil 6 novosti, med njimi kompaktno, lahko motorno žago MS 150 C-E, ki tehta le 2,8 kg in je primerna, tako za rokodelce za nego dreves, kot tudi za privatne uporabnike pri pripravi drv, leseni gradnji ali negi sadnega drevja. Enoročna različica te žage je STIHL MS 150 TC-E, ki bo olajšala delo profesionalnim negovalcem drevja. Poleg novih bencinskih motornih žag je STIHL predstavil še štiri nove modele električnih žag. Električni žagi STIHL MSE 150 C-Q in MS 170 C-Q sta namenjeni hobi uporabnikom za delo na vrtu in okoli hiše, modela MSE 190 C in MSE 210 C pa profesionalnim uporabnikom v gradbeništvu, tesarstvu, mizarstvu ali kmetijstvu. Na nemškem trgu je v letu 2011 povpraševanje po novih baterijskih napravah STIHL preseglo pričakovanja, rast v prodaji pa so beležili tudi pri napravah z bencinskimi in električnimi motorji. Unicommerce bo vse naštete novosti letošnjo jesen že vključil v svoj prodajni program za slovenski trg.

Razvojne ambicije

Matično podjetje Andreas Stihl AG&Co. KG iz nemškega Weiblingena uspešno posluje že častitljivih 86 let. Skupino STIHL sestavlja 32 podjetij, ki združujejo več kot 120 uvoznikov in 38.000 specializiranih trgovcev iz vsega sveta. Posebno pozornost namenjajo novim investicijam v raziskave in razvoj, proizvodnjo ter distribucijo, kar jim zagotavlja dolgoročno strateško prednost na trgu.

Podatki zapisa

Datum:
4 septembra, 2012

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads