Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Viessmann toplotne črpalke nekoč in danes

Letos mineva 50 let od predstavitve znamke Viessmann slovenskemu trgu in kar 101 leto, odkar je matično podjetje v Nemčiji začelo pisati zgodbo o tradiciji in kakovosti.
V tem času smo postali eden vodilnih proizvajalcev in ponudnikov ogrevalnih sistemov na svetovnem trgu s poudarkom na inovativnosti in tehnološkem napredku, ki zagotavlja konkurenčno prednost pred ostalimi ponudniki. Naš proizvodni in prodajni asortiman obsega ogrevalne in hladilne sisteme tako za stanovanjske zgradbe kot tudi gospodarske objekte.V zadnjem obdobju dajemo velik poudarek predvsem razvoju toplotnih črpalk. Veljamo za enega izmed pionirjev na področju izdelave toplotnih črpalk tipa zrak/voda.Prve izkušnje s tem tipom segajo že v leto 1981, ko smo izdelovali toplotne črpalke s fotografije. Gre za model L-08 z močjo 5,7 do 8 kW.

Od osemdesetih let pa do danes je tehnologija seveda precej napredovala kar pomeni, da so tudi te toplotne črpalke danes veliko bolj zmogljive in vizualno privlačnejše. Dober primer, kako zelo napredna je tehnologija, je razvoj ene naših zadnjih toplotnih črpalk model Vitocal 200-S, ki velja za eno najtišjih na svetu, v celoti izdelano v Nemčiji. Deluje do maksimalne temperature vtoka 60 °C in ustreza pogojem Eko sklada za pridobitev subvencije.

Toplotne črpalke tipa zrak/voda so sicer med najbolj priljubljenimi in razlogov za to je več -> večja cenovna dostopnost v primerjavi z ostalimi tipi in vse večje zavedanje družbe o pomenu rabe obnovljivih virov energije. Prav tako so izjemno enostavne za vgradnjo in zasedejo malo prostora.

Zrak-voda,-L-08

Podatki zapisa

Datum:
26 junija, 2018

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads