Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Večkrat nagrajena klimatska naprava Daikin Emura ostaja vodilna v svojem izjemnem designu

iF Design AwardKlimatska naprava Daikin Emura, zasnovana za Evropo, predstavlja popolno povezavo med vrhunsko tehnologijo in estetskim designom. V zadnjih letih je podjetje Daikin  utrdilo položaj na trgu  vodilnega  na področju klimatizacije. Zaradi številnih nagrad, povezanih z inovacijami, pa se vse bolj dokazuje tudi na tem področju.

Klimatska naprava Daikin Emura je na letošnjem Mednarodnem forumu designa (IF of design), ki velja za enega najprestižnejših in najbolj cenjenih oblikovalskih tekmovanj na svetu, pometla z vso konkurenco. Sodniki so se namreč odločali med kar 5.000 izdelki iz 53-ih različnih držav, pri ocenjevanju pa niso bili pozorni samo na design, temveč tudi na kakovost projektiranja in izdelavo, izbiro materialov, stopnjo inovativnosti, prijaznost do okolja, funkcionalnost, ergonomijo in varnost.

Na omenjenem tekmovanju je klimatska naprava Daikin Emura slavila kot zmagovalka, kar samo potrjuje njeno vodilno mesto na tem področju. To priznanje je za Daikin Emuro, ki jo proizvajajo zadnje leto, še eno priznanje v seriji številnih. V preteklem letu je bila nagrajena s strani blagovne znamke Focus open design, prav tako pa je postala prejemnica prestižne in svetovno znane oblikovalske nagrade Red Dot Design, ki temelji na designu, funkcionalnosti in prijaznosti do okolja. Nedolgo tega pa je očarala tudi na tekmovanju German design award 2015.

Daikin Emura, ki je plod dolgoletnih raziskovanj vrhunske tehnologije klimatizacije za evropska stanovanja, je bila zasnovana ter izdelana v Evropi. Izpolnjuje tehnične standarde in zahteve kupcev na evropskem trgu, evropski design in zasnova pa se odlično dopolnjujeta z japonsko tehnologijo. Nekaj tehničnih specifikacij:

  • Inovativna tehnologija prinaša izjemne energetske izkoristke. Spada v A+++ razred energijske učinkovitosti.
  • Minimalen hrup. Delovanje je tišje od šepeta – v tihem načinu delovanja samo 19 dBA.
  • Na voljo je dvoje hladilnih sredstev: R-32 in R-410A.

FTXG-LS_fullview_002_tcm135-309760Napredne funkcije vključujejo tudi inteligentni senzor za optimalno delovanje. Ta zazna, kje v prostoru se nahajate in izpih usmeri tako, da ne piha v vas, hkrati pa zmanjšuje porabo energije in skrbi za njeno varčevanje. Napravo je mogoče nadzorovati in upravljati s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku (aplikacija je na voljo za operacijski sistem iOS in Android).

Daikin velja za vodilnega na področju inovacij, s klimatsko napravo Daikin Emura pa je združil energetsko učinkovitost z udobjem in uglajenostjo, primernem za vsak prostor.

Za dodatne informacije o podjetju Daikin pa obiščite spletno stran www.daikin-ce.com ali nas kontaktirajte na:

Tiskovni predstavnik:

Daikin Airconditioning Central Europe/DACE
Biljana Smiljević

Južni bulevar 1a/│I sp.
11000 Beograd

T.: +381 11 2455 138
M.: +381 66 8006 551

O DAIKIN EUROPE N.V.

Daikin Europe je eden najpomembnejših evropskih proizvajalcev klimatskih naprav, toplotnih črpalk in druge hladilne tehnike, trenutno pa zaposluje približno 5.500 ljudi. Veliki proizvodni obrati se nahajajo v Belgiji, Nemčiji, Italiji, Turčiji, Veliki Britaniji, na Češkem in na Nizozemskem. 

Sicer je Daikin svetovno priznan proizvajalec z več kot 90-letnimi izkušnjami na področju uspešne proizvodnje visokokakovostneopreme za klimatiziranje zraka za industrijsko, komercialno in stanovanjsko uporabo. Dolgoletne izkušnje na področju designa in proizvodnje toplotne ter hladilne tehnologije Daikin postavljajo na vodilno mesto na področju tehnologije toplotnih črpalk. Proizvoda Daikin VRV in Daikin Altherma sta namreč najbolj prodajana tipa toplotnih črpalk v Evropi. Do današnjega dne je bilo prodanih že več kot 500.000 sistemov te vrste.

Podatki zapisa

Datum:
18 avgusta, 2015

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads