Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Varčujte z vodo

Geberit za modri planet

V poletni vročini se zelo prileže osvežujoč tuš, mnogi pa si v vročih mesecih hladno prho privoščijo tudi večkrat na dan. Poraba vode je v tem času najvišja, veliko te dragocene tekočine pa se med drugim porabi tudi zaradi zalivanja rastlin. A ob tem ne smemo pozabiti, da je pogosta poletna suša in pomanjkanje vode lahko resen problem, ki se tiče vseh nas. Čista pitna voda je dragocen in že dolgo ne več vsem dostopen naravni vir, zato izkažite naravi spoštovanje in z varčnim ravnanjem poskrbite za boljši planet. Da smo varčni pri porabi vode, pa ne pomeni, da se moramo odpovedati udobju in sprostitvi, le premišljeno je treba uporabljati vodo. Geberit, eno vodilnih podjetij na področju sanitarne tehnike in pionirjev na področju varčevanja z vodo, se zaveda pomena te dragocene tekočine, saj se z inovativnimi okolju prijaznimi izdelki in trajnostnimi načeli že vrsto let bori za varčnejši vsakdan. Geberit elementi v vaši kopalnici so elegantna rešitev za varčno rabo vode, saj obenem poskrbijo za čudovit videz kopalnice, vaše udobje in okolje.

Geberit-water-splashGeberit stremi k manjši porabi vode in energije ter manjšemu poseganju v okolje, tako preko trajnostnih proizvodnih postopkov kot celotne uporabne dobe naših proizvodov. Kako torej z Geberitom do manjše porabe vode v kopalnici? Zajetno količino vode lahko brez posebnega odrekanja prihranimo že samo z menjavo WC splakovalnika ali z učinkovitimi armaturami za umivalnike, svetujejo pri Geberitu. Vsi WC splakovalniki Geberit ponujajo dvokoličinsko splakovanje ali splakovanje s »stop« tipko, ki s porabo 3 ali 6 litrov v primerjavi s standardnimi 9-litrskimi splakovalniki prihranijo do 60 odstotokov vode. S celotnim obsegom ekoloških splakovalnikov, proizvedenim od leta 1998, je Geberit prihranil približno 12.000 milijonov kubičnih metrov vode v primerjavi z običajnimi splakovalnimi sistemi. Večina izdelkov Geberit je zaradi svoje varčnosti tudi posebej označenih. Pri nakupu kopalniške tehnike bodite pozorni na nalepko WELL (kar je kratica za Water Efficiency Label), ki označuje, da izdelek dosega visoke evropske standarde ekonomičnosti.

In kako lahko prispevamo k varčevanju sami? Geberit ponuja 5 enostavnih nasvetov, s katerimi boste privarčevali precej vode:

  1. Za kopanje v kopalni kadi porabimo kar 250 litrov vode, zato se raje prhajte.
  2. Med 5 minutnim prhanjem porabimo 140 litrov vode – čas lahko nekoliko skrajšamo in med nanašanjem šampona ter gela za tuširanje zapremo tuš. Prav tako zaprimo vodo med umivanjem zob.
  3. Zamenjajte stare puščajoče armature – zaradi samo ene kapljice vode na minuto bo do konca dneva po nepotrebnem steklo do 50 litrov vode.
  4. Uporaba WC kotlička z varčevalno tipko prepolovi količino porabljene vode.
  5. Bodimo skromni potrošniki, saj se za izdelavo dobrin porabijo velike količine vode; za kilogram plastike se na primer porabi kar 85.000 litrov vode

Geberit-kopalnica

Geberit-shower

Geberit-shower

Running shower

 

Več informacij na www.geberit.si.

Dodatne informacije:

Geberit prodaja d.o.o.: Alja Murovec, Vodja komunikacij, alja.murovec@geberit.com

Luna TBWA: Katja Krumpak, PR Manager, katja.krumpak@luna.si

 

 

Podatki zapisa

Datum:
20 julija, 2016

Avtor:
EnergetikKomentiranje ni na voljo.

Ads