Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Uspešno izpeljali tokrat že enajsti Saubermacherjev zajtrk za župane

Zajtrk z župani, ki ga vsakoletno priredi strokovnjak gospodarnega ravnanja z odpadki – Saubermacher Slovenija,  je ob koncu meseca januarja 2016 doživel tokrat že svojo enajsto izvedbo. Tradicionalnega dogodka se je to leto izmed 16-ih povabljenih udeležilo osem predstavnikov občin, kjer Saubermacher deluje kot koncesionar.

Enajsti zajtrk za župane zapovrstjo je letos potekal v Gostilni na Griču, v Sveti Trojici. Tokrat so zaradi drugih obveznosti svojo udeležbo morali odpovedati predstavniki občine Bled, Gornja Radgona, Hoče-Slivnica, Lenart, Sv. Ana, Škofja Loka, Zreče in Železniki. Kljub nekoliko okrnjeni zasedbi je dogodek potekal v prijetnem in sproščenem vzdušju, skupaj pa smo začrtali smernice delovanja v letu, ki je pred nami. Vse zbrane je pred pričetkom zajtrka pozdravil in nagovoril direktor podjetja Saubermacher Slovenija, Rudolf Horvat, ki je povedal:

»Vsako leto smo postavljeni pred dejstvo, kaj nas bo v celem letu pričakalo, le koliko novih izzivov bomo še primorani sprejeti. In ko se tako ozremo nazaj, na preteklo leto, vidimo, da smo vnovič v marsičem dosegli nemogoče in da smo skupaj postavljali dobre in kakovostne temelje na področju ravnanja z odpadki. Skupaj smo tako v preteklem letu dosegli, da se je stopnja ozaveščenosti ter ustreznega ločevanja odpadkov izboljšala. V vseh 16-ih občinah, kjer delujemo kot koncesionar, smo namreč skupno odpeljali nekaj manj kot 19 ton odpadkov. Ob tem je zagotovo razveseljiv podatek, da smo skupno pridelali kar 170.182 kg odpadkov manj kot leto prej.«

Za lažjo predstavo smo za vse zbrane pripravili posebne plakate, opremljene z infografiko, na katerih se nahajajo vse informacije o zbranih odpadkih v preteklem letu. Iz skupno 19-ih ton odpadkov – toliko smo namreč uspeli odpeljati iz 16-ih občin, je približno 6 ton mešanih komunalnih odpadkov, slabi 2 toni papirja, 3 tone mešane embalaže, 4 tone bioloških odpadkov, 1, 3 tone stekla, ostalo pa so kosovni, nevarni in ostali odpadki. Zbranim smo predstavili tudi projekte, ki jih bomo nadaljevali v letošnjem letu. Kot je projekt Zero Waste, v okviru katerega se usmerjamo k pospeševanju ločenega zbiranja odpadkov in jih obenem skušamo zmanjšati. Seveda smo si ogledali tudi nabor investicij, ki bodo izvedene v tem letu. Ena pomembnejših je zagotovo uspešen začetek obratovanja Centra za nevarne odpadke v Kidričevem. Ta predstavlja pomemben mejnik v ravnanju z nevarnimi odpadki, saj se v Kidričevem sedaj nahaja eden najbolj sodobnih in okolju prijaznih tovrstnih centrov.

IMG_2691

IMG1

IMG2

IMG3

[divider text=”Na začetek” divider_color=”#cd171c” size=”1″ margin=”10″][divider][/divider]

O Saubermacherju:

Saubermacher Slovenija, d.o.o., je že 25 let registrirana in pooblaščena družba za izvajanje storitev gospodarnega ravnanja z odpadki. S široko paleto storitev nudijo celovito rešitev za vaše odpadke. Temeljno vodilo podjetja Saubermacher Slovenija je tako »za življenja vredno okolje«, kar vključuje partnerski odnos do strank, poslovnih partnerjev, okolja in zaposlenih. Družba tudi v letu 2013 posluje na treh lokacijah – v Murski Soboti, Lenartu in Kidričevem. V Murski Soboti je koncentrirana prodajna služba, v Lenartu operativno izvajanje zbiranja, skladiščenja, predelave, sortiranja … nenevarnih odpadkov in prehodno skladiščenje manjših količin nevarnih odpadkov. V Lenartu se nahajajo tudi poslovno-finančne službe z računovodstvom, kadrovsko službo, financami in kontrolingom. V Kidričevem ostaja izključno začasno skladiščenje in določene obdelave nevarnih odpadkov. Več informacij je na spletni strani www.saubermacher.si.

 

Dodatne informacije:

Odnosi z javnostmi, Saubermacher Slovenija, d.o.o.

Katja Grabrovec

M: 041 829 180

E: katja.grabrovec@novelus.si

Podatki zapisa

Datum:
10 februarja, 2016

Avtor:
Energetik

Kategorija:



Komentiranje ni na voljo.

Ads