Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Toplotnoizolacijski sistemi JUBIZOL so plod slovenskega znanja

Toplotnoizolacijski sistemi

Toplotna zaščita ali izolacija, ki v stavbah zagotavlja bolj ekonomično porabo energije, pa tudi podnebne spremembe, cene energentov in vedno večja želja končnih uporabnikov po lepšem, udobnejšem ter bolj varčnem življenju, so samo nekatere izmed zahtev trga, na katere smo morali proizvajalci gradbenih materialov odgovoriti z razvojem najpopolnejših in najkakovostnejših sistemskih rešitev. Zadnjih deset let je na vseh področjih aktualna tema prihranek, zlasti na področju energije. Temu je treba dodati še aktualno svetovno ekonomsko krizo, ki nas je prisilila, da bolj cenimo vsak zasluženi evro in izgubljeno kWh.

Stroški ogrevanja v kakovostnih novozgrajenih družinskih objektih znašajo od 200 do 400 EUR mesečno, odvisno od sistema ogrevanja, ki ga lastniki koristijo. V starejših družinskih hišah ti stroški v zimskih mesecih znašajo celo od 400 do 500 EUR mesečno. Zato so toplotnoizolacijski sistemi najboljša rešitev, saj zmanjšajo porabo primarne energije na minimum, obenem pa se zmanjšujejo tudi emisije ogljikovega dioksida (CO2). Na ta način privarčujete denar in varujete okolje.

Glede na to, da imajo fasade zaščitno, izolacijsko in estetsko funkcijo, smo v podjetju JUB razvili sistemske rešitve, ki bodo zadovoljile vse navedene kriterije, usklajene z arhitekturnimi, podnebnimi ter energetskimi zahtevami. Poleg zunanjega videza fasade, ki ga določajo barve, struktura, oblika in  materiali, sta pomembni tudi njena funkcionalnost ter trajnost. V toplotnoizolacijskih sistemih JUBIZOL smo uskladili obe percepciji in na ta način zagotovili zaupanje tisočih končnih uporabnikov.

JUB---1

 Prihranite pri energiji do 40%

Neizoliran ali toplotno slabo izoliran bivalni objekt na različne načine izgublja velike količine toplotne energije. Fasadni obod lahko predstavlja od 30 do 50% izgube energije. Tako je npr. neizolirana hiša iz sedemdesetih let približno tak potrošnik energije kot avto, ki porabi 20 litrov goriva na prevoženih 100 km. Prihrankov pa ne merimo samo pozimi, temveč skozi vse leto, saj moramo poleti objekte tudi ohlajati. Z vgradnjo toplotnoizolacijskega sistema JUBIZOL in zadostno debelino izolacijskega materiala, boste porabo energije za ogrevanje tako lahko znižali kar do 40%.

JUB---3

Ustvarite zdrave in ugodne bivalne pogoje

Za ugodne bivalne pogoje štejemo temperature med 19 in 22°C ob vlagi med 40 in 60%. Za zagotavljanje takih pogojev so potrebne idealno izolirane zidne površine, saj nezadostna ali pomanjkljiva toplotna izolacija objekta dovoljuje povečano izmenjavo toplote in tako bistveno vpliva na kakovost bivalnih pogojev. Pri preveč izsušenem zraku nastaja velika količina prahu, ki draži naše dihalne organe, pri visoki, trajni vlagi in vplivih okolja, pa lahko pride do razvoja zidne plesni. Slednja oddaja v okolje veliko število spor, ki jih vdihavamo, kar lahko povzroči bolezni dihal.

Fasadni toplotnoizolacijski sistem JUBIZOL izpolnjuje zahteve po zadostni in učinkoviti toplotni izolaciji ter zagotavlja odlične bivalne pogoje. Z vsemi proizvodi zagotavljamo visoko raven ekološke ozaveščenosti.

JUB---2

Povečajte vrednost vašega objekta

Objekt, ki je kakovostno toplotno izoliran, ima večjo tržno vrednost. Zaradi posledic krize z usihanjem energetskih virov v svetu in neprestano rastjo cen energentov je razumljivo, da je toplotna izolacija vedno bolj pomembna, z njo pa se veča vrednost tako novih, kot tudi starih objektov.

V državah Evropske Unije mora vsak objekt prejeti “energetsko izkaznico”, v katerem je opisana njegova energetska klasifikacija, kot to že velja za gospodinjske aparate. Večja kot je vrednost “energetske izkaznice” objekta, večja je tudi njegova tržna vrednost.

JUB---4

  Zagotovite kakovost in trajnost objekta z garancijo do 25 let

Z večletnimi raziskavami in s preudarnim kombiniranjem komponent toplotnoizolacijskega sistema, smo dosegli največje možne sinergijske učinke. S postopki pospešenega staranja in termičnimi šoki v mikroklimatskih komorah, smo za sisteme JUBIZOL potrdili veliko časovno obstojnost in dolgo življenjsko dobo –  tudi v najbolj zahtevnih pogojih uporabe. JUB zagotavlja do 25-letno garancijo in doldolgoročo ter premišljeno naložbo v toplotnoizolacijski sistem JUBIZOL.

Povečajte estetsko vrednost objekta

Toplotnoizolacijski sistemi JUBIZOL zagotavljajo vrhunske rešitve, kar zadeva estetski videz objekta. Zaključni ometi omogočajo izvedbo fasade v zaribani ali glajeni strukturi ob različni zrnavosti. Sistemi JUBIZOL prav tako omogočajo izbor velikega števila odtenkov in najvišjo obstojnost barv, ki jih boste izbrali za zunanji plašč vaše hiše ali poslovnega objekta. V prodajno- razstavnem salonu JUB Design Studio izdelujemo barvne študije sistemov JUBIZOL – kreativne kombinacije odtenkov in materialov za estetski videz objekta. Toplotnoizolacijski sistemi JUBIZOL zagotavljajo vrhunski estetski videz in barvitost.

 Privoščite domu trajno zaščito

Naložba v vgradnjo toplotnoizolacijskega sistema JUBIZOL vam omogoča učinkovito in dolgotrajno zaščito vašega objekta. Ko je toplotna izolacija pravilno vgrajena, deluje ne glede na dnevne, letne, vremenske, energetske in druge podnebne pogoje v celotnem življenjskem ciklusu njene uporabe.  Tako dejavniki, kot so povečanje cene energentov, pomanjkanje energije, okvare instalacij, pa tudi spremembe globalnega ali lokalnega podnebja, ne morejo trajno zmanjšati učinka vgrajene toplotne izolacije. Zato je pomembno pravilno izbrati in vgraditi toplotnoizolacijski sistem, saj le to zagotavlja njegovo zanesljivost ter trajnost.

JUBIZOL izdelano v Sloveniji

JUBIZOL, energijsko učinkovit toplotnoizolacijski sistem vrhunske kakovosti, je v celoti izdelan v Sloveniji.

Vrhunsko kakovost toplotnoizolacijskih sistemov JUBIZOL potrjujejo rezultati raziskav na lastnih inovativnih fasadnih poligonih in v najsodobneje opremljenih laboratorijih Tehnološko raziskovalnega centra JUB. Tudi rezultati kontrolnih testiranj in certificiranj v pooblaščenih ustanovah doma in v tujini potrjujejo pravo smer razvoja sistemov JUBIZOL. S postopki pospešenega staranja in termičnimi šoki v mikroklimatskih komorah smo za sisteme JUBIZOL potrdili bistveno daljšo življenjsko dobo, tudi v najbolj zahtevnih pogojih njihove uporabe, s tem pa smo postavili temelje za optimizacijo ter minimiziranje vzdrževalnih posegov na toplotnoizolacijskih sistemih JUBIZOL. Z lastno proizvodnjo ekspandiranega polistirena zagotavljamo popoln nadzor nad vsemi komponentami, ki so vgrajene v sistem.

 Prenovljena ponudba toplotnoizolacijskih sistemov JUBIZOL

V letošnjem letu smo v celoti prenovili ponudbo toplotnoizolacijskih sistemov JUBIZOL. Vsak sistem kupcem ponuja določene prednosti. Ponudbo sistemov smo zaokrožili tudi vizualno, da bo ponudba potrošnikom še bolj razumljiva. Z uvedbo novih tehnologij in znanj v razvoj ter proizvodnjo zaključnih ometov smo dodatno izboljšali lastnosti fasadnih sistemov. In ker želimo biti blizu vsem kupcem, smo omete tudi na novo poimenovali z mednarodnimi nazivi.

Fasadne sisteme JUBIZOL si lahko ogledate tudi  na JUB-ovem razstavnem prostoru na sejmu DOM  na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ( 10. do 15. marec 2015). Vabimo vas v dvorano D na razstavni prostor Fontana.  Vljudno vabljeni!

  • Za več informacij poglejte na jub.si
  • Brezplačni telefon: 080 15 56
  • E-pošta: info@jub.si
  • JUB Design Studio, Dol pri Ljubljani 28, 1262 Dol pri Ljubljani, www.jub.si

Podatki zapisa

Datum:
27 marca, 2015

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads