Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

S preprostimi idejami do lepše kopalnice

Marsikomu pri prenovi kopalnice zmanjka idej, kako na preprost način popestriti njen videz. Lep videz prostora pa nima le estetskih prednosti, temveč tudi vpliva na vaše počutje. V nadaljevanju smo zbrali pet preprostih in navdihujočih idej, ki bodo vsako kopalnico spremenili v prostor, kjer se boste počutili tako dobro, da ga kar ne boste želeli zapustiti.

Igrajte se s svetlobo.

Kopalnice navadno dobijo manj naravne svetlobe, zato je potrebno dobro premisliti o primerni umetni svetlobi. Prava osvetlitev je namreč ključna za dobro počutje. Vključite tako ambientalno osvetlitev, ki ustvarja prijetno razpoloženje (na primer, ko si pripravite vročo kopel), kot tudi močnejše direktne luči okoli ogledala in umivalnika. Zelo koristna je tudi vgrajena osvetlitev predalov in omaric, saj tako lažje najdemo higienske pripomočke, ki jih iščemo. 

Za diskretno osvetlitev v kopalnici pa bo poskrbela Geberitova orientacijska osvetlitev. Ta vam bo omogočala orientacijo tudi v temi, saj se pomočjo senzorja za zaznavanje uporabnika samodejno prižiga in ugaša. Glede na vaše razpoloženje ali pa ambient toaletnega prostora lahko izbirate med sedmimi barvami njene svetlobe.

Popestrite kopalnico z dodatnimi ogledali. 

Večina ljudi v ogledalu vidi le praktični pripomoček, ki nam pomaga, da se lažje uredimo – umijemo obraz, nanesemo ličila, počešemo lase … A ogledala imajo tudi estetsko vrednost, saj prostor optično povečajo ter mu dodajo stil in eleganco. Opremite vašo novo kopalnico z več različnimi ogledali, ne zgolj enim samim, ki ga navadno postavimo nad umivalnik. Vaša kopalnica bo takoj videti večja in bolj svetla!

Bodite inovativni s kljukami za obešanje.

V kopalnici ni nikoli dovolj kljuk, na katere obesimo brisače, oblačila ali kaj drugega. Če želite posodobiti videz vaše kopalnice, imejte poleg praktičnosti obešalnikov v mislih še estetski vidik. Nenavadne, ekstravagantne barve in oblike kljuk bodo hitro popestrile navadno dolgočasno kopalnico in ji dodale moderen pridih. Estetske in moderne kljuke za obešanje brisač najdete tudi med široko ponudbo Geberitovega pohištva za kopalnice.

Namenite pozornost detajlom v tuš kabini.

Če prenavljate kopalnico, se posvetite tudi detajlom tuš kabine, kot so vgrajene police za šampon, vgrajen sedež in talne pršne plošče, ki tuširanju prinesejo dodatno udobje. Zelo priljubljeni so tudi breznivojski pršni prostori, saj so diskretni in omogočajo neprekinjeno obliko prostora ter neoviran vstop v območje prhanja. Rešitve podjetja Geberit za odvajanje vode iz pršnih prostorov poleg privlačne oblike omogočajo tudi preprosto čiščenje in hidravlično optimiziran način odtekanja vode.

Izberite stensko školjko za bolj eleganten videz kopalnice. S stensko straniščno školjko se znebite odvečnih elementov, ki zavzemajo prostor v vaši kopalnici. V trenutku bo vaša kopalnica lepša in bolj moderna! Če želite stensko straniščno školjko visoke kakovosti in vrhunskega dizajna, so straniščne školjke Geberit prava izbira, saj predstavljajo vrhunec harmonije. 

Podatki zapisa

Datum:
13 julija, 2020

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads