Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

»Poganjajmo znanje« je prvi mednarodni nagradni natečaj koncerna

Mednarodni in v svetu priznani koncern Kolektor iz Idrije v sklopu praznovanja svoje 50-letnice delovanja kot »generator idej in inovacij«, poleg izdaje knjige Iz malega v veliki svet, prvič objavlja mednarodni nagradni natečaj. Osnovni namen je spodbujanje raziskovalnega dela študentov ter nagrajevanje zaključnih nalog, tj. inovativnih rešitev s treh tematskih sklopov: mobilnost prihodnosti, samozadostnih stavb prihodnosti ter energetske oskrbe prihodnosti. »Poganjajmo znanje« hkrati sovpada s Kolektorjevo vizijo o generiranju znanja in vključevanjem mladih v reševanje v prihodnosti.

»V koncernu Kolektor že leta načrtno vlagamo v inovativnost in jo spodbujamo. Zavedamo se namreč, da je prav vsaka sveža ideja lahko osnova za napredek. Realizacija ključnih idej pa omogoča, da kot Kolektor ostajamo pomemben korak pred konkurenco, zato je povsem samoumevno, da smo se na prelomnici, dolgi pol stoletja, odločili izpeljati tudi mednarodni natečaj »Poganjajmo znanje« za diplomante tehničnih usmeritev širom sveta,« je zagon natečaja v letu praznovanja 50-letnice delovanja pospremil Stojan Petrič, predsednik koncerna Kolektor.

Natečaj »Poganjajmo znanje« je prvi Kolektorjev mednarodni nagradni natečaj, h kateremu lahko, s svojimi strokovnimi zaključnimi nalogami, pristopijo diplomanti fakultet z opravljenimi obveznostmi za pridobitev 7. stopnje izobrazbe, in sicer primarno v državah BIH, Nemčiji, Republiki Koreji in Sloveniji, torej na tržiščih, kjer že več let uspešno delujejo številne Kolektorjeve družbe. Kljub temu, da je natečaj primarno namenjen diplomantom omenjenih tržišč  in fakultet, pa lahko k natečaju pristopijo vsi diplomanti in študenti, ki izpolnjujejo natečajne pogoje.

Diplomanti in študenti univerz lahko prek spletne strani natečaja do vključno 13. 5. 2013 prijavijo svoje zaključne naloge (oziroma potrjeno temo zaključne naloge). Več o natečaju na www.poganjajmoznanje.com.

Oddane naloge bo pregledala in ocenila mednarodna strokovna komisija, ki ji bo predsedoval Radovan Bolko, glavni izvršni direktor koncerna Kolektor. Strokovna komisijo bo nagradila skupno tri najboljše prijave; v vsaki od razpisanih tematskih sklopov po eno. Te bodo denarno nagrajene (1.000 eur neto, oziroma zmagovalna 1.500 eur neto). Prav tako bodo prijavitelji prejeli tudi priznanja za sodelovanje in dosežek, ki služi kot referenca pri nadaljnjem iskanju zaposlitve, Kolektor pa bo kril tudi stroške obiska Slovenije, kjer bo meseca decembra 2013 uradna podelitev nagrad.

Mednarodni strokovni natečaj ni prva oblika sodelovanja koncerna Kolektor z mladimi strokovnjaki. Je le ena – dodatna izmed mnogih, v Kolektorju že uveljavljenih. Kadrovske štipendije, opravljanja prakse, mednarodne ekskurzije, seminarji, ogled proizvodnje in poteka dela v podjetju, … so le nekatera od aktivnosti, s katerimi Kolektor redno vlaga tako v nove mlade strokovnjake kot tudi v nadaljnji razvoj svojih zaposlenih.

Kolektor, s sedežem v Idriji, je v 50-ih letih svojega delovanja (uradni dan začetka delovanja je 13. januar 1963) prerasel v priznan in uspešen mednarodni koncern, ki se vsak dan znova zaveda velikosti in obsežnosti pomena vlaganje v znanje in razvoj, v sveže ideje in mlade, potencialne strokovnjake. Kot tak gradi okolje, ki spodbuja ustvarjalnost in razvoj inovativnih idej. Ideje uspešno realizira ter jih ciljno usmerja v ključne segmente delovanja lastne organizacije in v nadgradnjo rešitev za kupce. Hkrati najnaprednejše rešitve aktivno uvaja tudi v stroko.

#   #   #

Za dodatne informacije o natečaju se obrnite na Polonco Pagon, vodjo natečaja,

in sicer prek elektronske pošte polonca.pagon@kolektor.com ali telefona (05) 3750 100.

#   #   #

Koncern Kolektor se ponaša s tradicijo v visoko specializirani industrijski proizvodnji. Na poti dolgi pol stoletja se je Kolektor razvil v globalno družbo s sedežem v Sloveniji ter široko razvejano mrežo podjetij in podružnic v Evropi, Ameriki in Aziji. Strateški položaj sedeža v središču Evrope ter globalna tržna in proizvodna prisotnost na vseh pomembnih svetovnih trgih, Kolektorju omogočata učinkovito obvladovanje potreb trga in optimalne poslovne rešitve. Razvojno in tehnološko napredni procesi potrjujejo Kolektorjeva prizadevanja za zadovoljevanje potreb kupcev s takojšnjimi in odgovornimi rešitvami. Koncern Kolektor na strateških svetovnih trgih povezuje skoraj 30 podjetij in skupno več kot tri tisoč zaposlenih.

Podatki zapisa

Datum:
28 januarja, 2013

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads