Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Pametna rešitev za pršne prostore

Pršna kanaleta Geberit CleanLine80

Z modelom Geberit CleanLine80 Geberit širi portfolio že dobro poznanih pršnih kanalet, ki je sedaj še bolj raznolik in prefinjen. Medtem ko tehnični koncept kanalete z odtokom vode brez večjih pokritih površin, odtokom v sredini in enostavno odstranljivim sitom za lase ostaja nespremenjen, sta nova integriran naklon in masiven, zaprt profil kanalet.

Zmagoslavni trenutek, ko se na koncu
odstrani zaščitni film s kanalete Geberit CleanLine80 (na sliki v barvi šampanjca) in le ta razkrije svoj sijaj.

Jasno je, da morajo biti tla dobro hidroizolirana, da so popolnoma neprepustna. Kanaleta CleanLine80 ima enako kot njene predhodnice (kot tudi druge Geberitove rešitve za odvodnjavanje pršnih prostorov) tovarniško vgrajeno hidroizolacijsko folijo, ki je sestavni del elementa in v največji možni meri zmanjša tveganje za nastanek netesnih spojev.

ZMAGOVALNA KOMBINACIJA
Popolna rešitev? Zagotovo! Ne nazadnje se lahko smer odtoka obrne v želeno smer, kar se dobro izkaže tudi v praksi. Kljub temu pa Geberitovi razvijalci niso počivali na lovorikah, temveč so videli dodatne možnosti za izboljšave. Od aprila je na voljo še CleanLine80 – model, ki je zasnovan za višine estriha med 10 mm in 35 mm in ki ponuja več prepričljivih lastnosti, od katerih imajo korist korist inštalaterji in predvsem končni uporabniki. Geberit CleanLine80 ima zbirni profil z integriranim naklonom in je na voljo tudi v novih, trendovskih barvah.

BREZ SKRBI GLEDE NAKLONA
Medtem ko je preprečevanje puščanja ena izmed najpomembnejših nalog pri montaži pršnih prostorov, pa največ preglavic povzroča naklon. Inštalater potrebuje veliko spretnosti, da ustvari lep, ujemajoč vzorec ploščic in hkrati zagotovi ustrezen nagib, ki je potreben za odtekanje vode iz tuša. Pri tem se izkaže, da je Geberit CleanLine80 odlična rešitev – vgrajen naklon omogoča brezhibno oblaganje ploščic vseh vrst in oblik. To je še posebej priročno, če vzamemo v obzir trend uporabe vse večjih keramičnih ploščic v kopalnicah.

PRAVA BARVA
Zbirni profil kanalete CleanLine80 zagotavlja popolno polaganje ploščic in učinkovito odtekanje vode, hkrati pa se harmonično zlije s širokim spektrom barvnih shem. Kanaleta v barvi črni krom je idealna za temne ploščice, medtem ko je barva šampanjca primernejša za svetlejše odtenke. Poleg teh dveh novih in trendovskih barv je kanaleta Geberit CleanLine80 na voljo tudi v klasični različici iz nerjavnega jekla.

Pršne kanalete Geberit CleanLine80 so na voljo v standardnih dolžinah 90 cm in 130 cm ter se ob vgradnji z ročnimi orodji (ne brusilko) preprosto odrežejo do natančno želene površine

Podatki zapisa

Datum:
28 avgusta, 2020

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads