Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Nova hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma: prihranite energijo z obnovljivo hibridno rešitvijo

Za vse, ki  želijo zamenjati star kotel na naftni ali zemeljski plin, zmanjšati svoj vpliv na okolje in prihraniti denar za ogrevanje ter toplo sanitarno vodo, je nova hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma idealna izbira.

Meduim_Daikin-Altherma-heat-pump_01_004_tcm135-281388

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma združuje plinski kondenzacijski kotel z visokim izkoristkom in toplotno črpalko zrak-voda, ki je vir obnovljive energije z njima zagotavlja prijetno temperaturo doma ter segreva toplo vodo, kadar je to potrebno. Sistem je do 35 % učinkovitejši kot plinski kondenzacijski kotel, kar zmanjša porabo energije in zniža račune.

Hibridni sistem zasede enak prostor kot standardni plinski kotel in ga lahko priključite na obstoječe radiatorje ter cevi, vgradnja pa je hitra in preprosta s kar najmanjšimi motnjami. Nastavite ga lahko, da deluje kot kombinirani kotel, ki zagotavlja takojšnjo toplo vodo, za večje hiše pa ga je mogoče povezati z bojlerjem.

Meduim_Daikin-Altherma-heat-pump_01_009_tcm135-281395

Skozi celo leto lahko toplotna črpalka zagotovi več kot 70 % energije, potrebne za ogrevanje – samostojno ali v kombinaciji s kondenzacijskim kotlom v hibridnem načinu. Toplotna črpalka se izklopi samo ob najhladnejših dneh v letu, takrat deluje kotel sam. Sistem samodejno izbere najučinkovitejše ali cenovno ugodno delovanje, ki temelji na zunanji temperaturi in potrebi po ogrevanju. Upošteva tudi trenutne cene energije – preprosto jih vnesete v krmilnik in sistem opravi ostalo.

Kompaktno in tiho zunanjo enoto, ki črpa toplotno energijo iz zunanjega zraka, lahko diskretno postavite v vrt, vgradite na steno ali namestite na streho na razdalji do 20 m od notranje enote.

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma združuje najboljše lastnosti dveh preizkušenih tehnologij in je eden izmed najbolj dostopnih sistemov za obnovljivo energijo. To je vir toplote prihodnosti: okolju prijazen, preprost za uporabo in učinkovit način za ohranjanje toplote ter udobja v domu, ne glede na vreme.

Za več informacij o podjetju DAIKIN obiščite www.daikin-ce.com ali se obrnite na nas:

Meduim_Daikin-Altherma-heat-pump_01_027_tcm135-291363

Tiskovni predstavnik:

Daikin Airconditioning Central Europe/DACE
Biljana Smiljević

Južni bulevar 1a/│I sp.
11000 Beograd
T. +381 11 2455 138
M. +381 66 8006 551

 

Podatki zapisa

Datum:
8 septembra, 2014

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads