Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

JUBINI gredo za med – JUB v skupni akciji s Čebelarsko zvezo Slovenije

JUB _6Družba JUB se je skupaj s svojimi kupci v letošnjem letu odločila podpreti Čebelarsko zvezo Slovenije na prav poseben in zanimiv način, ki bo osnovnošolskim nadobudnežem v čebelarskih krožkih pomagal obnoviti njihove šolske čebelnjake. Rdeča nit akcije so premazi JUBIN, zato bo akcija do konca avgusta letos potekala pod naslovom JUBINI gredo za med.

Z nakupom kateregakoli izdelka iz družine JUBIN boste tako med podporniki akcije tudi vsi JUB-ovi kupci, na voljo pa bodo na številnih trgovskih policah oziroma prodajnih mestih, kjer JUB prodaja omenjene izdelke.

JUB bo tako Čebelarski zvezi Slovenije od vsakega prodanega izdelka namenil lonček barve JUBIN Decor in JUBIN Lasur, Čebelarska zveza Slovenije pa jo bo potem namenila osnovnim šolam. Koliko lončkov bomo za obnovo šolskih čebelnjakov zbrali skupaj v tej akciji, bomo iz JUB-a sporočili že v začetku letošnjega septembra.

JUBIN izdelki so primerni za zaščito čebelnjakov

Med izdelki za zaščito lesa sta na trgu na voljo dva tipa premazov –  klasični alkidni, izdelani na osnovi topil, ter bolj ekološki, ki so izdelani na vodni osnovi. Podjetje JUB omogoča možnost izbire obeh. Domači mojstri so še vedno bolj naklonjeni klasičnim premazom, ki se tudi počasneje sušijo, zato pa imajo pri nanašanju več časa tudi za odpravljanje svojih napak.  A kakovost vodnih premazov se je v zadnjem desetletju močno izboljšala in v nekaterih lastnostih celo presegla kvaliteto topilnih izdelkov v široki potrošnji. Hitro sušenje vodnega premaza izvajalcu zagotavlja več nanosov v enem dnevu in s tem velik prihranek pri času.

 JUBIN premazi za les na vodni osnovi so ekološko bolj sprejemljivi od premazov na topilih, kar dokazujejo nizke vrednosti hlapnih organskih komponent in skladnost s certifikatoma SIST EN 71-3 in SIST EN 71-9 za zaključne sloje premazov. Med te sodita JUBIN Lasur kot transparentni premaz in JUBIN Decor Universal kot pokrivni premaz. Oba se uporabljata v sistemu s pripadajočima temeljema (JUBIN Decor Primer + JUBIN Decor Universal, JUBIN Impregnacia + JUBIN Lasur). JUBIN Impregnacia je biocidna impregnacija, ki nudi zaščito lesa pred lesnimi škodljivci, zato je za zaščito čebelnjakov ne priporočamo.

 JUBIN premazi na osnovi topil predstavljajo klasične alkidne premaze. V to skupino premazov za zaščito lesa sodi JUBIN Email Universal kot pokrivni premaz, ki se uporablja v sistemu s temeljnim premazom JUBIN Wood Primer. Za zaščito čebelnjakov sta primerna oba tipa naših zaključnih slojev tako vodni kot topilni. Ker pa so vodni premazi ekološko bolj sprejemljivi, jih za zaščito čebeljih panjev vsekakor priporočamo kot prvo izbiro. Pri vodnih izdelkih je prednost široka paleta barvnih odtenkov. Pri lazuri lahko izbirate med več kot petdeset odtenki, pri pokrivnem premazu JUBIN Decor pa med številnimi niansami po JUB barvni karti, RAL in NCS barvni karti. Pri topilnih izdelkih je število odtenkov omejeno na dvanajst. Dodatna prednost vodnih premazov je tudi hitro sušenje, kar pomeni, da lahko čebele naselimo v panj že 1 dan po nanosu zadnjega sloja premaza.

[highlight background=”#cc0000″ color=”#ffffff”]Za zaščito čebeljih panjev JUB priporoča:  1 x – 2 x JUBIN Decor Primer + 2 x JUBIN Decor Universal ali 2 x JUBIN Lasur ali 1 x JUBIN Wood Primer + 2 x JUBIN Email Universal[/highlight]

 

17-s-čopičem_JUBIN_IMG_0221_web

Podatki zapisa

Datum:
18 aprila, 2016

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads