Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

JUB na sejmu DOM predstavil Barvo leta 2020

Družba JUB že drugo leto zapored v okviru sejma DOM v Ljubljani javnosti predstavlja izbrano Barvo leta in z njo povezane barvne kombinacije in trende, ki bodo letos pomembno zaznamovali naše bivanjske prostore. Barvo leta 2020 sta letos  izbrali arhitektka in blogerka Nina Štajner, specialistka za oblikovanje prostora, ter JUB-ova arhitektka Nastja Iskra, na JUB-ovi barvni karti pa jo boste našli pod oznako LOVE 385A. JUB je skladno z barvnimi trendi pripravil tudi nasvete barvnih kombinacij za vse, ki boste v letošnjem letu oblikovali ali prenavljali svoje bivalne ali delovne prostore. Topel oranžen odtenek z rahlim rjavkastim podtonom, ki pri opazovalcih vzbuja prijetne občutke topline, nostalgije in udobja, so v JUB-u upravičeno poimenovali  bakrena ljubezen, saj nas spomnja na rdečo zemljo, tlečo žerjavico, jesensko listje ali pa na opečnate strehe starih mestnih jeder. JUB je Barvo leta 2020 na sejmu DOM predstavil v priložnostnem ambientu na svojem razstavnem prostoru v Fontani v dvorani D, kjer so se udeleženci seznanili tudi z barvnimi trendi in inspiracijami v povezavi z odtenki barve JUPOL Gold.

”Izbor Barve leta 2020, ki bo tudi letos z vsemi svojimi odtenki aktualna v vseh štirih letnih časih, bo zagotovo navdušil vse, ki pri oblikovanju notranjih ambientov ali zunanjega prostora prisegate na vedno privlačne temeljne simbole narave. Svetlejši ali temnejši odtenki letošnje barve leta LOVE 385A bodo v vaših domovih vzpostavili prijetno atmosfero in vzbudili vse vaše vaše čute, njihova toplina in mehkoba pa bosta soustvarjali še občutek vrhunskega udobja in domačnosti,” poudarja arhitektka Nastja Iskra, ki v JUB-u že več kot desetletje bedi nad barvnimi trendi na področju oblikovanja prostora.”Barvo in njene odtenke je v naših bivanjskih prostorih seveda mogoče odlično kombinirati s številnimi  inovativnimi elementi ali modnimi ikonskimi izdelki, posamezne barvne površine pa glede na namembnost prostora izpostaviti tudi v kombinaciji z izbranimi materiali, kot so na primer les, keramika, kamen ali kovina, katerih iluzijo tekstur lahko danes v prostoru zlahka upodobite oziroma dosežete tudi z dekorativnimi slikopleskarskimi tehnikami. V JUB-u smo zato prepričani, da bomo tudi letos kupcem z nasveti izdatno pomagali oblikovati njihove domove z aktualnimi in sovpadajočimi smernicami s področja mode, interierja in arhitekture. Tako bo mehka in topla oranžna barva v interjerjih ustvarila novo ravnovesje in neponovljivo prijeten ambient, zaradi svoje nevsiljive naravepa bo še kako dobrodošla tudi na fasadnem ovoju objekta,” je svoja razmišljanja sklenila JUB-ova arhitektka.

Nina Štajner in Nastja Iskra_2020

Arhitektka in blogerka Nina Štajner, ki z družbo JUB tesno sodeluje na področju oblikovanja prostora, poudarja, da ljudje med vsemi elementi v prostoru najprej zaznamo barvo, zato imajo prav barve na  nas izjemno velik vpliv: ”Ustvarjalci prostora to dejstvo s pridom izkoriščamo in barve izpostavljamo na prvo mesto top lestvice pri oblikovanju prostora. Tudi letos bo v notranjih prostorih izbrani zamolklo oranžen ton barve leta posebej lepo zažarel, še posebej v kombinaciji s sorodnimi odtenki toplega spektra barvne lestvice ter s pridihom bleščečih glamuroznih detajlov. Za kar se da umirjen učinek ambienta velja barvo leta kombinirati tudi z nežnimi bež niansami, lesom in pa pletenimi mehkimi teksturami. Izbrani oranžni odtenek je zelo hvaležen za poudarjanje dizajna, dinamike in domačnosti prostora,” še pojasnjuje specialistka za oblikovanje prostora, ki obenem poudarja, da nam z barvo leta JUB za vsak letni čas ponuja tudi svojevstne inspiracije in kombinacije barv, tekstur in materialov, ki jih lahko izbirate za prostore različnih namembnosti v svojem domu.

Barva leta 2020 z barvnimi kombinacijami za 4 letne čase – zimska mistika, pomladna nežnost, poletna svežina in jesenska toplina

V JUB-u so za letošnje leto v sodelovanju z arhitekti pripravili štiri inspiracije, v katerih barvo leta v prostorih kombinirajo in dopolnjujejo z drugimi barvami, teksturami in materiali. Vsak letni čas pri uporabnikih ustvarja posebne in nepozabne občutke ter inspiracije – od zimske mistike in pomladne nežnostis poživljajočimi barvnimi toni, do poletne svežine z modrikastimi niansami in jesenske topline z uravnoteženimi bež niansami. Barva leta 2020 bo s sezonskimi utrinki na svojevrsten način pri vas doma izpostavljena skozi vse leto. 

Barva leta 2020

Zimska mistika 2020

Začetek leta je odličen čas za predstavitev prve kombinacije barv, materialov in tekstur – ZIMSKO MISTIKO. Bivalni prostori so nekako ločeni in zaščiteni pred naravo, ki je res dih jemajoča, zaprti v sebi pa zadržujejo toploto in domačnost. Poleg barve tleče žerjavice dom pozimi omehčajo še mehke teksture (umetnega) krzna in grobo obdelan les, svečan pridih ambientu pa dodajo še kristalni kozarci in svetleči dodatki srebrnega kovinskega bleska.

Pomladna nežnost 2020

Neponovljivo življenjsko moč obdobja POMLADNE NEŽNOSTI bodo v vaš dom vnesli poživljajoči barvni toni. Nepričakovani odtenki zelenega spektra lestvice se dopolnjujejo kot mladi poganjki s starimi listi ter ustvarjajo podlago za dodajanje živahnih tekstur. Brušena medenina, rožnata keramika in rumenkast tekstil dopolnijo toplino opečne nianse ter ustvarjajo nepričakovano modno podobo ambienta.

Poletna svežina 2020

V žgočih poletnih mesecih nam bo prav prišlo nekaj POLETNE SVEŽINE. Lepoto zamolklo oranžnega tona dodatno poudari kontrast s komplementarnimi modrikastimi niansami, ki spominjajo na osvežujočo vodo ali neskončno nebo ter v prostor vnesejo lahkotnost. Oko so spočije na hladni teksturi betona, temno sivi detajli pa služijo kot zanimiv grafični poudarek.

Jesenska toplina 2020

Z nostalgijo jesenskega obdobja prihaja še zadnja, čertrta inspiracija JESENSKA TOPLINA, kilepo zaživi ob žarečih oranžnih, rdečih in rjavkastih tonih, te pa za bolj umirjen videz uravnotežijo tople nevtralne bež nianse. Robusten les, pletene teksture ratana, matirano brušene kovine toplih barvnih tonov in mehkoba tkanin ognjenih odtenkov so kot nalašč za ustvarjanje udobnega ambienta, ki nas ogreje ob krajšajočih se dnevih.

Podatki zapisa

Datum:
9 marca, 2020

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads