Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

JUB bo praznovanje 50-letnice JUPOL-a vse leto obeleževal s humanitarnostjo

JUB, najstarejši proizvajalec zidnih barv s 144-letno tradicijo, bo 50-letnico blagovne znamke JUPOL skozi vse leto zaznamoval tudi s humanitarnostjo. V vseh državah, kjer posluje preko svojih družb, bo na različne načine podprl številne javne ustanove in družine, ki so se znašle v socialni stiski, humanitarni projekti pa bodo tesno povezani s številkama 50 (let) ali 5 (desetletij). Kot družbeno odgovorno podjetje JUB tako izkazuje spoštovanje do svojih zvestih kupcev, partnerjev in okolja, v katerem deluje že desetletja, predvsem pa s takim ravnanjem izkazuje veliko mero tenkočutnosti do najbolj ranljivih skupin v različnih regijah, ki so odrinjene na socialni rob. Humanitarne aktivnosti bodo v nekaterih državah tesno povezane tudi s potovanjem vedra JUPOL, ki bo v dobrih dveh mesecih opravilo več kot 5.000 kilometrov dolgo pot skozi 10 držav.

Leto 2019 bo tako v Sloveniji kot na drugih tržiščih prepleteno s praznovanjem, številnimi srečanji in humanitarnimi dogodki. Vedro JUPOL je z vozilom Nissan Navara svoje popotovanje začelo na prvi pomladni dan v Severni Makedoniji ter zatem na Kosovem, v aprilu pa nadaljuje pot po Črni gori, Srbiji in Bosni in Hercegovini. V maju bo prepotovalo številna mesta na Hrvaškem, Madžarskem, Slovaškem in Češkem ter v začetku junija zaključilo pot v Sloveniji.

V Severni Makedoniji je JUB z barvami JUPOL podprl 5 javnih ustanov, med njimi vrtce, šole in bolnišnice, medtem ko so na Kosovu prebarvali 50 večjih zidnih površin v različnih javnih ustanovah. V Črni gori barve JUPOL podarjajo zdravstvenim domovom, šolam in ustanovam za otroke s posebnimi potrebami, v osmih mestih pa še 8 otroškim vrtcem ter pri njih izvajajo  likovni natečaj za najmlajše. V Srbiji bosta potekali dve humanitarni akciji v sodelovanju z Rdečim križem, da bi do konca leta od vsakega prodanega vedra barve JUPOL zbrali sredstva za letovanje 50 otrok iz socialno ogroženih družin, ki jih bodo naslednje leto namestili v kampu Baošići v Boki Kotorski. JUB bo podaril tudi potrebne materiale za sanacijo 50 objektov v Beogradu, 50 mladostnikom pa omogočil šolanje na praktičnih delavnicah, kjer bodo kot vajenci uporabljali JUB-ove materiale in najbolj prizadevnim ponudili tudi zaposlitev. V Bosni in Hercegovini bodo med potovanjem vedra JUPOL, ki bo obiskalo sedem večjih mest, ter drugod po državi ob sodelovanju lokalnih skupnosti in tamkajšnjih trgovcev z gradbenimi materiali, z JUPOL barvami obdarili 50 ustanov, kot so vrtci, šole in bolnišnice. Na Hrvaškem bodo 50 otroškim vrtcem poleg barv JUPOL podarili tudi izdelke drugih blagovnih znamk iz JUB-ovega proizvodnega programa. Na Madžarskem bodo z barvami JUPOL obdarili predvsem velike družine z najmanj tremi mladoletnimi otroki, JUB-ovi zaposleni pa bodo s skupnimi močmi v enem od madžarskih mest prebarvali še eno od javnih ustanov. Tudi na Češkem bodo vso pozornost posvetili družinam, ki živijo na socialnem robu, na Slovaškem pa v sodelovanju z eno izmed humanitarnih organizacij podarili barve družinam, šolam in vrtcem, pri čemer bodo enega od objektov prebarvali sami. V Sloveniji se je JUB z željo, da bi razveselil čim več otrok, povezal z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje. V okviru projektov Botrstvo v Sloveniji in Veriga dobrih ljudi, ki potekata pod njihovim okriljem, so se  humanitarne aktivnosti že začele v mesecu aprilu in se bodo nadaljevale vse do jeseni. JUB bo v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste – Polje 50 socialno ogroženim družinam podaril barvo JUPOL za obnovo stanovanj, 24. in 25. maja pa bodo zaposleni v JUB-u prebarvali še počitniški dom Vila Šumica v Kranjski gori, kjer letujejo otroci z vse Slovenije.

Podatki zapisa

Datum:
15 aprila, 2019

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads