Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

JUB Akademija z Institutom Jožef Stefan v TRC-ju pripravila srečanje na temo učinkovite energetske sanacije večjih objektov

V petek, 31. januarja, je v JUB-ovem Tehnološko raziskovalnem centru v Dolu pri Ljubljani potekalo informativno srečanje na temo učinkovite energetske sanacije javnih in večstanovanjskih objektov.

Dogodek je v prostorih JUB Akademije organiziral Institut Jožef Stefan, udeležilo pa se ga je več kot 70 naročnikov, projektantov, pripravljavcev javnih razpisov, glavnih izvajalcev, nadzornikov gradnje in izvajalcev fasadnih sistemov. Na srečanju so tako udeleženci pridobili podrobnejše informacije o tem, kako pristopiti k razpisom, o postopkih, priporočilih ter izkušnjah in pasteh javnega naročanja, pa tudi o uredbah pri zelenem javnem naročanju ter navodilih, kako pristopiti k sanaciji objektov po pridobitvi naročila.

IMG_JUB-Akademija_31.1-ok

Družba JUB je na srečanju nastopila tudi kot članica gospodarskega interesnega združenja Proizvajalcev fasadnih sistemov in toplotnih izolacij (GIZ PFSTI). Združenje si že od leta 2010 v Sloveniji prizadeva povečati ozaveščenost javnosti oziroma vseh lastnikov stavb za večjo energijsko varčnost objektov. Pri prenovi starejših objektov je odprava pomanjkljive izolacije objektov nujna, pri čemer je še posebej pomembna vloga države, ki jo združenje poziva k zvišanju subvencij za izvedbo toplotne izolacije fasad. Ta namreč prinaša največji prihranek pri rabi energije, zato je prav z izboljšanjem energetske učinkovitosti stavb mogoče na dolgi rok zagotoviti pomembne prihranke na nacionalnem nivoju, kar bi morala Slovenija kot članica EU po uredbi zagotoviti do leta 2020.

IMG_JUB-Akademija_31.1-ok2

Tako so predstavniki JUB Akademije na srečanju predstavili tehnične smernice za toplotnoizolacijske sisteme, ki so jih razvili skupaj z drugimi članicami GIZ PFSTI, da bi na ta način skupaj z vsemi vpletenimi v gradbenih projektih prispevali k povečanju vrednosti vsake stavbe. Mag. Iztok Kamenski je kot vodja JUB Akademije udeležencem predstavil prednosti, ki jih za energetsko sanacijo ter projektni pristop pri sanaciji javnih in večstanovanjskih objektov zagotavlja družba JUB: »V JUB-u smo razvili in izdelali preverjeno najboljše kontaktne fasadne toplotno izolacijske sisteme. Fasade JUBIZOL v celoti izdelujemo v Sloveniji in smo zanje že pridobili ustrezne certifikate, s katerimi lahko lastnikom stavb zagotavljamo dolgo garancijo in življenjsko dobo fasade. JUB-ove fasadne sistemske rešitve prinašajo dolgoročne in optimalne prihranke pri porabi energije, zato imajo velik vpliv na energetske sisteme in udobje bivanja v objektu.«

IMG_JUB-Akademija_31.1-ok3

V JUB-u so za podporo projektantom in arhitektom izdelali tudi program izračunov gradbene fizike, izvedbe gradbenih detajlov, sidranje glede na vetrne cone ipd. JUBIZOL toplotno-izolacijski sistemi Standard, Nature, Comfort, Premium, Micro Air in Strong odlikuje vrhunska kakovost, obstojnost in dolga življenjska doba, kar velja tudi za najbolj zahtevne pogoje uporabe. Več o JUBIZOL toplotno izolacijskih sistemih najdete na www.jub.eu.

image001

 

Podatki zapisa

Datum:
6 februarja, 2014

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads