Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Geberit rešitve za javne prostore

Higiena, estetika in trajnost v javnih prostorih

Kako pomembne so premišljene, kakovostne in higienske rešitve ve vsak, ki kdaj počisti kopalnico in stranišče. Pomislite, kako pomembno je to šele, kadar gre za javne prostore. Geberit, vodilni proizvajalec sanitarne tehnike, je zasnoval izvrsten sistem pisoarjev, ki zagotavlja odlično higieno ob nizki porabi vode, je enostaven za vzdrževanje in seveda tudi lepo oblikovan. Poleg tega je zelo prilagodljiv, saj lahko izbiramo med različno keramiko, aktivirnimi tipkami in delilnimi stenami. Geberitova rešitev poenostavlja projektiranje, vgradnjo in vzdrževanje pisoarjev ter prepriča z visoko gospodarnostjo.

2016-Bathroom-01-A-Urinal-Preda-integrated-control.tif_bigview_${04954005}Zaradi izjemne prilagodljivosti je sistem pisoarjev Geberit prava rešitev za praktično vsako gradbeno potrebam. Pri tem lahko izbirajo med varčnim novim Geberitovim sistemom pisoarjev situacijo in za skorajda vsako željo glede ureditve interierja. Naj gre za sanitarije v stadionu ali v sodobnem hotelu, vlagatelji in naročniki lahko z posameznim sanitarije optimalno prilagodijo splakovanjem z vodo, individualnim programiranjem z intervalnim splakovanjem ali delovanjem pisoarja popolnoma brez vode.

Novost predstavlja vključeno krmilje za splakovanje. Kompaktna krmilna enota je skoraj nevidno nameščena na priklopno postajo pod pisoarjem. Enota poleg krmilne elektronike vsebuje tudi magnetni ventil in električno napajanje. Tudi napajanje je prilagodljivo, saj Geberit ponuja tri različice: priključek na električno omrežje, baterijo ali samozadostno napajanje z vključenim generatorjem. Prednost tega sistema je tudi možnost naknadne predelave iz napajanja z električnega omrežja na baterijo ali na samozadostno napajanje.

Gospodarna in ekološka rešitev

Geberit je skozi skrben razvoj sistema pisoarjev dizajn in tehnologijo vseh komponent uskladil tako, da sistem zagotavlja minimalno porabo vode in pri tem zagotavlja odlično higieno. Pršilna glava je natančno usklajena z domiselno zasnovano notranjo geometrijo in zato je optimalno splakovanje mogoče z zgolj 0,5 litra vode. Z individualno nastavljenim intervalnim splakovanjem se poraba vode zelo zmanjša, npr. s splakovanjem šele po 10. uporabi. Varčno zasnovan element pripomore tudi k podpiranju visokih standardov in zahtev za trajnostne gradbene projekte ter optimizira ekološko bilanco gradbenih storitev. Ker so stranišča v javnih prostorih pogosto v uporabi, je trajnostni vidik še toliko pomembnejši. Sistem pisoarjev Geberit je v celoti prilagojen specifičnim potrebam in zahtevam javnih prostorov, ter v okviru svojega neprekinjenega delovanja zagotavlja optimalno ekonomsko učinkovitost.

Urinal-Preda-removal-integrated-control.tif_bigview_${04751231}Sistem je bil tako kot vse Geberitove rešitve zasnovan z mislijo na enostavno vzdrževanje. Ključna prednost pri izvajanju vzdrževalnih del je enostaven dostop do vseh funkcijskih elementov, ne da bi bilo treba odstraniti keramiko za pisoar. V ta namen je bila za krmilnik za splakovanje pisoarjev razvita praktična priključna komponenta, ki omogoča neposreden dostop.

Oblika, ki polepša vsak prostor

Široka ponudba oblik in različnih aktivirnih tipk ter pregrad med posameznimi elementi znatno olajša načrtovanje, montažo in vzdrževanje sistema pisoarjev. Vse komponente se med sabo vizualno popolnoma ujemajo.  Elegantno obliko pisoarjev brez splakovalnega robu Preda in Selva so zasnovali v vrhunskem ateljeju Christoph Behling Design v Londonu. Rezultat je brezčasna oblika, ki vizualno dopolnjuje okolico. Različne keramike za pisoar in krmilniki za splakovanje, raznolika ponudba izdelkov za aktivirne tipke Geberit in ujemajoče se delilne stene zagotavljajo obilo svobode pri dizajnu. Aktivirni gumbi Geberit so na voljo v različnih oblikah, barvah in materialih. Na voljo so rešitve za ročno splakovanje ali splakovanje brez dotika, ki omogoča še višjo raven higiene.

2016 Bathroom 08 C Urinal Preda with concealed control.tif_bigview_${04950848}

Več informacij na www.geberit.si

 

 

Urinal partition, green No. 1_bigview_${01458106}

Urinal partition, grey No. 2_bigview_${01456738}

Podatki zapisa

Datum:
22 junija, 2016

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads