Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Predstavitev nove, 4. generacije Fiskars sekir X-serije

Reportaža s sejma Agra 25. 8. 2015, FISKARS CAMP – predstavitev nove, 4. generacije

1015641_X-series_Fiskars-Splitting-Axe-M_X17_pack_JPGslika-2slika-3

 

 

 

 

 

 

 

Prednosti novih sekir sta udeležencem na FISKARS CAMP-u predstavila Matvei Porval iz finskega podjetja Fiskars in demonstrator družbe Unicommerce Ervin Lotrič.

secnja

Fiskars-sekire-14-sečnjaMatvei Porval je izpostavil občutno večjo varnost in natančnost, ki sta pri novi X-seriji sekir Fiskars na prvem mestu, še posebej, če jih primerjamo s tradicionalnimi sekirami z lesenim ročajem. Pri sekirah Fiskars bo sekalna glava vedno ostala na svojem mestu, iz hloda ali tnala pa bo kljub globoki zagozdi zlahka zdrsnila iz lesa.

 

 

 

 

 

X-serija sekir Fiskars

Serijo 4. generacije sekir Fiskars sestavlja 8 sekir, 5 cepilnih in 3 univerzalne.

 

New-Axe-Range-Hi-res_JPG

Univerzalne sekire (črna glava): X5, X7, X10
Cepilne sekire (srebrna glava): X11, X17, X21, X25 in X27

Sekalna glava ima optimalno težo, rezila odlikuje prevleka PT

 

  • Vsaka sekalna glava se ponaša z optimalno težo- skladno z dolžino ročaja, rezila pa so izjemno ostra in natančna. Univerzalne male sekire Fiskars (X5, X7 in X10) imajo črno, večje cepilne (X11, X17, X21, X25 in X27) pa srebrno glavo.
  • Glava sekire je vpeta v enovito ogrodje ročaja, da pri delu iz njega ne more izpasti in povzročiti kako neljubo nesrečo.
  • Ojačana sekalna glava je izjemno trpežna, saj je kar dvakrat prevlečena s posebnim PT premazom (precej podobnemu teflonu), ki preprečuje korozijo in omogoča lažji zdrs sekire skozi les, obenem pa je rezilo mogoče tudi lažje nabrusiti.
  • Seveda boste zato s Fiskars sekirami v les zarezali 3-krat globlje, zaradi optimalne teže pa bo hitrost zamaha neprimerno večja. Za cepljenje lesa boste zato porabili precej manj časa, moči in truda, rez pa bo čistejši, globlji in natančnejši.
  • Odslej se boste lahko namesto na držanje sekire osredotočili na hitrejši zamah in tako izboljšali svojo tehniko cepljenja in sečnje, s tem pa povečali varnost pri delu in nadzor pri upravljanju sekire.

slika1 Fiskars-Xserija-sekir-1
1015642_X-series_Fiskars-Splitting-Axe-L_X21_angle-(3)_JPGNovi 3D-ročaji sekir Fiskars

Sekire Fiskars so prijetnejše za uporabo, saj so ročaji izdelani iz posebnega, ultra lahkega in trpežnega FiberComp™ materiala, ki minimizira njihovo obrabo in zagotavlja, da so sekire praktično nezlomljive.

X-serijo Fiskars sekir prvenstveno odlikuje nov, patentirani 3D-strukturiran ročaj, ki z narezano strukturo na spodnjem notranjem delu ročaja zagotavlja uporabniku boljši oprijem in preprečuje morebitno znojenje rok. Vibracije in trenje preprečuje trpežen, lahek in votel ročaj, zavita konica ročaja pa hkrati preprečuje tudi zdrs rok pri cepljenju ali sekanju lesa.

slika-7Uravnoteženost sekir Fiskars

Vse Fiskars sekire so odlično uravnotežene, kar je njihova pomembna prednost pred konkurenčnimi izdelki.

Težišče, ki je bliže sekalni glavi, daje prednost Fiskarsovim sekiram v svetovnem merilu.

1015641_X-series_Fiskars-Splitting-Axe-M_X17_pack_JPGPraktična embalaža za shranjevanje sekir

Za lažje prenašanje in bolj praktično shranjevanje so sekire X-serije vpete v novo oblikovane plastične ročaje.

25-letna garancija

Sekire Fiskars boste lahko uporabljali desetletja, saj vam Fiskars zanje ponuja podaljšano, zdaj kar 25-letno garancijo.

Kako povsem enostavno v dveh korakih izberete pravo sekiro?

 Fiskars-sekire-00-sečnjaFiskars z novo generacijo sekir prinaša tudi navodila uporabnikom, da bodo  skladno s svojo velikostjo in telesno konstrukcijo zase lažje izbrali pravo sekiro.

 

Pomembno je vedeti, da je treba pri izbiri najprej upoštevati dolžino samega ročaja. Ta namreč ne sme biti daljša od dolžine iztegnjene roke uporabnika.

 

teža_sekireDrugi preizkus, ki ga morate pri izbiri opraviti, je teža sekire. Če jo s horizontalnim zamahom dvignete s tal do višine svojih ramen, vas roka pri tem ne sme zaboleti, saj s sekiro z večjo in težjo sekalno glavo ne boste mogli dobro rokovati. Z izbiro prave sekire (vse imajo enako ostra rezila), boste les obdelovali občutno lažje in bolj učinkovito.

 

 

 

 

 

 

Serija novih Fiskars pripomočkov za delo ter druga priporočila za varnost

mačeta_fiskarsManjše veje z debel lahko najprej očistite z novo Fiskars mačeto z ukrivljeno konico, zatem pa jih s kleščami ali čeljustmi preprosto dvignete in prenesete do površine, kjer jih boste nadalje obdelali.

čeljusti_fiskars

 

 

fiskars_cepinZa dvigovanje večjih kosov lesa priporočamo uporabo priročnega Fiskars cepina. Pri delu se vam tako ne bo treba več po nepotrebnem sklanjati.

Višina tnala za sekanje ali cepljenje debel naj bo najmanj v višini kolen uporabnika. Pri delu priporočamo uporabo zaščitnih očal in rokavic ter primerno obutev.

 

 

 

 

 

Za pripravo trsk bodo primernejše manjše Fiskars sekire, manjše kose drv pa vam bo za vašo večjo varnost pri cepljenju pridržal krajši Fiskars cepin

fiskars_trske

Nove-sekire-Fiskars-X-Nove sekire Fiskars X-serije, ki nosijo nemški certifikat kakovosti GS, bodo od 1. 9. 2015 dalje na voljo v vseh večjih vrtnih centrih, bolje založenih tehničnih trgovinah in pri pooblaščenih trgovcih Stihl po vsej Sloveniji.

Maloprodajne cene znašajo od 38 € do 82 € z vključenim DDV.

Vsaka embalaža na priloženem notranjem kartonskem delu vsebuje vsa potrebna navodila za uporabnika.

 

 

 

[divider text=”Na začetek” divider_color=”#cd171c” size=”2″ margin=”10″][divider][/divider]

Taia-FeltTaia Felt, vodja prodaje v podjetju Fiskars, je na tiskovni konferenci poudarila, da se Fiskars kot vodilni svetovni proizvajalec sekir ponaša že z več kot 300-letnimi izkušnjami, saj so prve sekire za vojne aktivnosti začeli izdelovati že v 17. stoletju. Poudarila je, da je bila nova X-serija cepilnih sekir tudi letos zaradi svoje kakovosti in vrhunskega dizajna nagrajena s prestižno mednarodno nagrado Red Dot, saj se finski Fiskars nenehno posveča izboljšavam, ki bodo koristile uporabnikom, da bi jim občutno olajšale delo pri obdelavi lesa.

 

Video predstavitve novih sekir si lahko ogledate na http://campaigns.fiskars.eu/eng-eu/woodxpert.

Podatki zapisa

Datum:
11 septembra, 2015

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads