Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Butan plin skrbi za varnost najmlajših udeležencev v prometu

Ljubljana, 15. oktobra 2012 – Družba Butan plin je v preteklih dneh obiskala več kot 18 slovenskih vrtcev in skupaj z lokalnimi policisti poučila otroke o pomenu varnosti v prometu. Skupno je našim malčkom podelila več kot 2.000 odsevnih teles in zvezkov. Vseslovenska akcija, ki je potekala v sklopu Tedna otroka, je v zadnjih petih letih postala že stalnica, saj so skupno donirali že več kot 10.000 odsevnih teles. Tudi tokrat so s kresničkami, odsevnimi brezrokavniki in zvezki navduševali ter izobraževali otroke v vseh slovenskih regijah. V sklopu akcije ozaveščanja otrok glede pomena prometne varnosti pa družba prvič razpisuje tudi projekt »Varno na kolesu«. Pri projektu lahko sodelujejo učenci in učenke osnovnih šol, ki se v tekočem šolskem letu pripravljajo na opravljanje kolesarskega izpita.

 Namen akcije podjetja je opozoriti na pomen prometne varnosti in s tem narediti korak k ozaveščanju najmlajših udeležencev v prometu. V Sloveniji je bilo namreč v prvem polletju 2012 zabeleženih 34,3 odstotkov manj prometnih nesreč s smrtnim izidom kot v enakem obdobju lani. Skupno beležimo v tem obdobju 10.972 prometnih nesreč, kar je 16,1 odstotkov več kot leto prej. Od tega je bilo v nesrečah vpletenih 322 pešcev, pri čemer smo zabeležili 7 smrtnih žrtev.

Omenjena statistika nas opominja, da moramo biti v prometu vselej previdni, kar je tudi osrednje sporočilo vseslovenske akcije Kresničke, ki se izvaja pod okriljem družbe Butan plin. Akcija družbe se je tokrat izvajala v okviru Tedna otroka in je opozarjala voznike na prisotnost otrok v prometu, ki so najbolj ogrožena skupina na naših cestah. Družba pa v letošnjem letu vseslovensko akcijo Kresničke dodatno nadgrajuje s projektom »Varno na kolesu«, katerega ključni namen je spodbudili otroke k razmišljanju o vedenju in varnosti kolesarjev na cesti ter kreativnega ustvarjanja na to temo. V okviru akcije bo potekal razpis, namenjen vsem osnovnošolskim kolesarjem, ki se bodo letos pripravljali na opravljanje kolesarskega izpita. Ti se bodo tekom leta pomerili v domiselnih nalogah, maja 2013 pa jih čakajo tudi bogate nagrade, ki bodo zagotovile njihovo varnost v prometu, najboljši pa se bodo varno odpeljali tudi na šolski izlet sofinanciran s strani družbe.

Tomaž Grm, generalni direktor družbe Butan plin, pozdravlja akcijo, ki poteka že vse od leta 2008: »Za zagotavljanje varnosti otrok v prometu smo v zadnjih petih letih skupno donirali že več kot 10.000 odsevnih teles. Letos akcijo še dodatno nadgrajujemo s projektom Varno na kolesu, pri katerem se bomo osredotočili na mlade kolesarje, ki so prav tako pomembni udeleženci v prometu. S projektom bomo nadaljevali tudi v prihodnje, saj nam vsakoletne zahvale šol in vrtcev sporočajo, da smo na pravi poti do našega cilja.«

 Na problematiko varnosti na naših cestah opozarja tudi vseslovenska akcija Prometna značka, ki se izvaja pod okriljem Javne agencije RS za varnost prometa in ki jo podpira tudi družba Butan plin. Akcija družbe se tokrat odvija vzporedno z omenjeno akcijo Javne agencije RS za varnost prometa, hkrati pa opozarja tudi na Teden otroka, ki se vsako leto odvija v začetnih dneh v oktobru.

[nivo_slider source=”post” link=”image” size=”500×300″ limit=”10″ effect=”random” speed=”600″ delay=”3000″]

Za dodatne informacije v imenu družbe Butan plin d.d.:

Vanja Žižmond, e vanja.zizmond@propiar.com, m 040 666 649.

Podatki zapisa

Datum:
16 oktobra, 2012

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads