Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Bistriška Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika zmagovalka humanitarne akcije FISKARS MOL za osnovne šole

Družba Unicommerce, ki zastopa blagovno znamko ročnega vrtnega orodja Fiskars, je v sodelovanju z družbo MOL Slovenija v decembru izvedla humanitarno akcijo za osnovne šole na območju Podravja in Prekmurja. Za pridobitev nagrade v izdelkih v skupni vrednosti 2.000 € so se potegovale šole, ki imajo lastne šolske vrtove in se ogrevajo na kurilno olje. Na poziv k sodelovanju se je pobudnikoma akcije odzvalo 7 osnovnih šol, največ glasov pa so kupci izdelkov in storitev na MOL bencinskih servisih namenili OŠ dr. Jožeta Pučnika iz Slovenske Bistrice.

od leve proti desni: Marijana Dajčman, izvršna direktorica Unicommerce d.o.o. Valerija Glavač, direktorica MOL Slovenija d.o.o. Lidija Milošič,  ravnateljica OŠ dr. Jožeta Pučnika Stanislav Mlakar, podžupan, Občina Slovenska Bistrica Andrej Horvat, marketing MOL Slovenija

od leve proti desni:
Marijana Dajčman, izvršna direktorica Unicommerce d.o.o.
Valerija Glavač, direktorica MOL Slovenija d.o.o.
Lidija Milošič, ravnateljica OŠ dr. Jožeta Pučnika
Stanislav Mlakar, podžupan, Občina Slovenska Bistrica
Andrej Horvat, marketing MOL Slovenija

V prostorih Osnovne šole dr. Jožeta Pučnika na Črešnjevcu so 9. januarja ob zaključku akcije pripravili slovesnost, na kateri so ravnateljici šole, Lidiji Milošič, nagrado predali Marijana Dajčman iz logaške družbe Unicommerce, ter Valerija Glavač iz družbe MOL Slovenija s sedežem v Murski Soboti. Šoli so tako predali paleto otroškega ročnega vrtnega orodja Fiskars za urejanje šolskega vrta, družba MOL Slovenija pa je šoli za ogrevanje prostorov podelila  kurilno olje. Pobudnika akcije bosta s to nagrado, ki jo prispevata vsak do polovice, učencem spomladi olajšala delo na šolskih vrtovih, že to zimo pa poskrbela za njihovo prijetno počutje v učilnicah.

Ravnateljica Lidija Milošič se je v imenu učencev in učiteljev organizatorjem humanitarne akcije toplo zahvalila: »Res smo prepričljivo zmagali in vsi v šoli na Črešnjevcu se te nagrade izjemno veselimo. Kot veste, smo  vključeni v projekt Zdrava šola in projekt Popestrimo šolo, pod okriljem katerega smo ponovno uredili šolski vrt. Naši učenci tako pod vodstvom mentorjev, predvsem učiteljice Mojce Poš in učiteljice Manje Križanec, ves čas skrbijo, da je šolski vrt primerno urejen, z novim otroškim vrtnim ročnim orodjem Fiskars pa bo skrb zanj in za okolico šole še toliko lažja. Tudi MOL-ovo darilo v obliki kurilnega olja za ogrevanje naše šole in vrtca nam bo v veliko pomoč, saj bomo tako prihranili pri stroških, ki niso ravno majhni.«

nastop šolarjev na zaključni slovesnosti

nastop šolarjev na zaključni slovesnosti

Humanitarno akcijo sta družbi Unicommerce in MOL Slovenija pripravili v času trajanja trimesečne zimske akcije, ki na poteka na MOL bencinskih servisih do 23. februarja 2014. V njej MOL Slovenija v sodelovanju s finsko družbo FISKARS kupcem ob nakupu goriva ali drugih izdelkov ter storitev z zbiranjem nalepk omogoča do 50 % ugodnejši nakup palete kakovostnih izdelkov Gerber in Fiskars. Blagovno znamko Fiskars v Sloveniji od leta 2008 zastopa družba Unicommerce iz Logatca, ki je v letu 2013 slovenskemu trgu predstavila tudi paleto izjemno kakovostnega otroškega vrtnega orodja Moj prvi Fiskars®, ki ga bo podarila tudi bistriški osnovni šoli.

Humanitarno akcijo so izvedli na 15 MOL bencinskih servisih v Podravju in Pomurju v času od 1. do 15. decembra 2013. 5.874 kupcev je svoje glasove razdelilo med naslednje šole: OŠ dr. Jožeta Pučnika (1998), OŠ Mala Nedelja (1318), OŠ II Murska Sobota (712), OŠ Duplek (566), OŠ Puconci (469), OŠ Miklavž pri Ormožu (425) in OŠ Fokovci (386). Z več kot tretjino vseh glasov je zmagovalka akcije postala Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika iz Slovenske Bistrice.

 

image020

image026

image024

Podatki zapisa

Datum:
15 januarja, 2014

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads