Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Barvanje lipiških ograj z ekološkimi premazi JUBIN

Podjetje JUB je podprlo Kobilarno Lipica in jim za prenovo značilnih belih lesenih ograj, ki na njihovih zelenih pašnikih skrbno varujejo več kot 300 belih lipicancev, podarilo 1.000 litrov okolju in zdravju prijaznih premazov JUBIN Decor univerzal. Prvi del prenove dotrajane ograje je potekal v nedeljo, 11. junija, ko se je akciji tradicionalnega barvanja pridružilo več kot 300 prijateljev Lipice in Lipicanca, ker pa lipiške pašnike obdaja več kot 12 kilometrov belih ograj, se bo priljubljena akcija nadaljevala še jeseni in prihodnje leto.

Kobilarna Lipica mora ograje ves čas vzdrževati, da lahko kljubujejo močnemu soncu, vetru, dežju ali mrazu. Zdaj je že v celoti prenovljen več kot kilometer ograje ob pašniku za lipicanske kobile z žrebeti, saj so ga to nedeljo pomagale prebarvati mnoge družine, ki so z obilo dobre volje prišle v Lipico iz vse Slovenije. Za obnovo ograj so porabili 250 litrov ekološke barve JUBIN Decor univerzal, ki  je izdelana na vodni osnovi, se hitro suši in je tudi sicer primerna za zaščito otroških igral, lesenih igrač ter lesenih površin, kjer prihaja do stika z živili. JUB je namreč za nekatere svoje ekološke izdelke iz linije JUBIN pridobil certifikat Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, s katerim dokazuje doseganje visokih slovenskih zakonodajnih standardov, saj  z njimi ponuja varnejšo in trajnejšo zaščito lesenih izdelkov. Uporabniki, ki bodo barvali ograje tudi doma, ali pa želijo podaljšati življenjsko dobo tudi drugim lesenim izdelkom, kot so kuhinjske mize ali pulti, lahko izbirajo barve med devetimi gotovimi barvnimi odtenki, premaz pa jim lahko v prodajalnah, opremljenih z JUMIX mešalnico, pripravijo tudi v želeni niansi po JUB, RAL in NCS barvni karti. Barve in premazi nimajo neprijetnega vonja, njihovo nanašanje je povsem enostavno, po končanem delu pa lahko uporabniki čopiče sperejo z vodo.

Barvanja lipiške ograje se je lotil tudi JUB-ov Bojan

Več kot 300 prijateljev Lipice in Lipicanca je pobarvalo 1,1 kilometra značilne bele lipiške ograje

Več metrov bele ograje so poleg direktorice Lorele Dobrinja ter članov sveta Kobilarne Lipica pomagali barvati tudi nekateri visoki vladni predstavniki in predstavniki medijev, vsi udeleženci pa so v sproščenem vzdušju sredi neokrnjene narave preživeli prijeten dan, ki se je ob pestrem spremljevalnem programu v lipiškem parku zaključil z ustvarjalnicami in druženjem ob glasbi.

V Lipico so prišle družine iz vse Slovenije.

 

(foto: arhiv Kobilarna Lipica in JUB)

Podatki zapisa

Datum:
14 avgusta, 2017

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads