Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Skupina MOL v okviru svojega programa GROWWW zaposluje 200 najboljših talentov

[quote]Vsaka pot na vrh se prične s pravo odločitvijo![/quote]
  • Naslednjo generacijo mladih diplomantov v programu GROWWW, ki so pričeli svojo mednarodno kariero v Skupini MOL in bodo skupaj z nami oblikovali svet naftne in plinske industrije, čakajo realni poslovni izzivi.
  • Program GROWWW najboljšim talentom poleg profesionalnih izzivov ponuja tudi edinstven Poslovno-Izobraževalni Program.
  • Skupina MOL je vse od začetka programa v letu 2007 zaposlila 1.770 udeležencev programa GROWWW, 83 % le-teh je izkoristilo priložnost ostati v Skupini MOL, 37 % pa jih je tudi napredovalo.

 Growww-300x150

 Skupina MOL, vodilna mednarodna naftna in plinska družba, je danes pozdravila sveže zaposlene mlade diplomante ob pričetku njihovih mednarodnih karier. Na dvodnevnem dogodku v Zagrebu je 200 mladih strokovnjakov dobilo vpogled v pozitivno energijo Skupine MOL. Skupina MOL je pričela s programom GROWWW leta 2007, program pa je se je dokazal kot odličen način za iskanje novih talentov. 1.770 mladih diplomantov je bilo zaposlenih preko programa, izjemen odstotek – kar 83 % diplomantov pa je izkoristilo priložnost in so ostali zaposleni v Skupini MOL.

“Ponosni smo, da lahko 200 ambicioznim, kvalificiranim najboljšim talentom ponudimo priložnost, da se pridružijo zaposlitvenemu in razvojnemu programu Skupine MOL, ki jim omogoča pričetek njihove mednarodne kariere. Preko programa GROWWW, mladi diplomanti dobijo najboljšo možno priložnost, da se soočijo z resničnimi poslovnimi izzivi in aktivno sooblikujejo svet naftne in plinske industrije z njihovo lastno pozitivno energijo”, je povedala Zdravka Demeter Bubalo, Izvršna predsednica Kadrovskega oddelka v Skupini MOL.

Od marca 2015 so se lahko diplomanti iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Češke, Madžarske, Italije, Pakistana, Poljske, Romunije, Srbije, Slovaške in Slovenije prijavili v GROWWW program. V več kot 3-mesečnem prijavnem roku se je letos na razpis Growww odzvalo več kot 10.000 kandidatov  iz različnih področij, vključno s tehničnih, ekonomskih, geoznanstvenih  in družbenih znanosti.

“S programom GROWWW sem dobil priložnost začeti svojo kariero na mednarodni ravni. V enoletnem programu sem imel priložnost spoznati in izkusiti, kako deluje industrija nafte in plina. Skupina MOL je sprejela odlično odločitev, ko je zastavila ta program, saj pomaga svežim diplomantom, da prepoznajo svoje prednosti in pomanjkljivosti, prav tako pa jim omogoča, da vidijo, kako se lahko razvijajo na osebnostnem in profesionalnem področju. Zame je bila to izjemna priložnost za nadaljevanje svojega dela v podjetju in za reševanje vsakodnevnih izzivov na mojem trenutnem delovnem mestu kadrovskega partnerja”,  je povedal Dino Lučan, nekdanji udeleženec programa GROWWW.

V enoletnem intenzivnem programu bodo udeleženci dobili vpogled v industrijo tudi s sodelovanjem v Poslovno-Izobraževalnem Programu ter vzpostavili in razvijali strokovna razmerja. Vsak GROWWW udeleženec ima mentorja iz vrst izkušenih sodelavcev, na voljo pa imajo tudi aplikacijo Skupine MOL imenovano »SpingMe«, ki jim pomaga spremljati in razvijati svoja strokovna znanja in veščine, vključno s kulturno ozaveščenostjo.

Po zaključku programa je večina udeležencev programa GROWWW nadaljevala svojo kariero v Skupini MOL na delovnih mestih strokovnjakov, specialistov ali celo vodstvenih pozicijah. Večina je bila del raznolike ekipe Skupine MOL vse od začetka programa leta 2007 in je to še sedaj. Program GROWWW spodbuja tudi ženske k njihovem profesionalnem razvoju in letos beleži izredno visok odstotek prijav le-teh (35 %). To je nad povprečjem v naftni in plinskih industriji, in kar je še bolj pomembno, je tudi nad povprečjem v Skupini MOL. 1.770 udeležencev programa GROWWW je bilo zaposlenih vse od pričetka programa v letu 2007 in 37 % bivših udeležencev programa je tudi napredovalo v podjetju.

Skupina MOL želi z izjemnim programom GROWWW razvijati in vzdrževati pritok talentov z namenom dosegati svoje poslovne potrebe. Preko svojih nagrajenih programov pridobivanja in razvoja talentov – GROWWW, FRESHHH in UPPP, so Skupina MOL in njene članice postale ene izmed najbolj atraktivnih delodajalcev v naftnem in plinskem sektorju.

Growww2015_eFlyer

[divider text=”Na začetek” divider_color=”#cd171c” size=”1″ margin=”10″][divider][/divider]

O Skupini MOL

Skupina MOL je integrirana, neodvisna, mednarodna naftna in plinska družba s sedežem v Budimpešti na Madžarskem. S svojimi poslovnimi dejavnostmi je prisotna v več kot 40 državah. Po vsem svetu zaposluje blizu 27.000 ljudi in beleži več kot 100 let izkušenj v industriji. Raziskovalne dejavnosti Skupine MOL in prodaja derivatov so podprte z več kot 75-letnimi izkušnjami na področju ogljikovodikov. Proizvodnja poteka v 8 državah, raziskovalne dejavnosti pa v 14-ih. Skupina ima v lasti 4 rafinerije in 2 petrokemijski enoti v okviru integriranega upravljanja oskrbovalne verige, in sicer na Madžarskem, Slovaškem in na Hrvaškem. V Skupini MOL obratuje blizu 2.000 bencinskih servisov v 11 državah Srednje in Jugovzhodne Evrope.

Več informacij:

Katja Grabrovec, E: katja.grabrovec@novelus.si, Tel.: + 386 41 829 180

Podatki zapisa

Datum:
23 septembra, 2015

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads