Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

JUB s podporo projektu ‘novaGARAŽNAhiša’ v sklopu Festivala Lent

img_0158Družba JUB je z donacijo barv in premazov omogočila prenovo dotrajane garažne hiše na Lentu, v katero je bila pod okriljem mariborskega kulturno-umetniškega društva GT22 v okviru poletnega Festivala Lent umeščena tudi likovna razstava “novaGARAŽNAhiša”. Likovno razstavo je kot umetniško intervencijo v prostor ustvarila mariborska vizualna umetnica Toni Soprano, da bi tako obstoječo pusto garažno hišo kot arhitekturno-umetniški objekt vpela v promenado, ki dravski Lent povezuje s strogim središčem mesta.

Omenjena prenova objekta je bila hkrati tudi del širše ureditve Židovske ulice, ki ga mariborska GT22 izvaja v sodelovanju z lastniki in prebivalci tega mestnega mikro-urbanega območja. Posebno  pozornost so z obnovo posvetili tudi legendarnemu mariborskemu grafitu “Oko za oko, pasta za zobe”, ki ga je ob vandalizmu dodobra načel še zob časa.

img_0161

img_0174Mariborski GT22 je pri nas edinstven primer kulturno-umetniškega sožitja, ki pod svojo streho združuje različna društva, organizacije in posameznike, ki se ukvarjajo s kulturo vsakdanjega življenja, umetnostjo, mediji in urbanimi športi. Družba JUB je za projekt zagotovila več kot 100 litrov barve Uniton v več barvnih odtenkih, ki jih je moč uporabljati kot samostojni fasadni ali notranji premaz za različne barvne poslikave in napise ali pa kot niansirno sredstvo. Dodatno je zagotovila še 48 litrov raznolikih niansirnih sredstev Dipi Super color, s katerim je mogoče dosegati še bolj intenzivne barvne odtenke, saj jih je mogoče mešati tudi med seboj, ter 36 litrov pokrivne, odporne in zelo vodoodbojne barve Acrylcolor, ki je primerna za barvanje fino ometanih ali zglajenih fasadnih površin. Za prenovo notranjih površin je družba JUB namenila skoraj 100 litrov barve JUPOL Classic, ki so jo pri nas kupci že tradicionalno v zadnjih desetletjih privzeli kot generično ime za notranjo zidno barvo.

Barve so v GT22 uporabili tudi za ureditev gledaliških prostorov in Intimnega odra, ki čez leto gosti številne uveljavljene in uveljavljajoče se gledališke in filmske ustvarjalce, letos pa v okviru festivala Lent tudi Svetlano Makarovič. Prav tako so barvno osvežili tudi teraso, ki postaja novo prizorišče GT22, kjer je v času festivala Lent gostovala Milena Zupančič.

garazna-hisa-prej-4

Garažna hiša prej (foto: arhiv GT22)

img_0137

img_0142

img_0175

novaGARAŽNAhiša (foto: arhiv GT22)

Podatki zapisa

Datum:
9 septembra, 2016

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads