Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

GBC Slovenija – 5. konferenca trajnostne gradnje

15. in 16. oktober 2020,  e- konferenca

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija bo 15. in 16. oktobra organiziralo že 5. konferenco trajnostne gradnje, ki se bo osredotočila na premišljeno načrtovanje ter izvajanje prenove objektov na trajnosten in okolju prijazen način. Kot navaja dr. Iztok Kamenskipredsednik UO združenja, bo poudarek letošnje dvodnevne spletne konference na kakovostnih, zdravih in sodobnih trajnostnih bivališčih, ki naj bodo grajena tako, da hkrati ohranjajo zelene površine, ki uporabnikom zagotavljajo večjo vrednost. Rušenje obstoječih zgradb prinaša obremenitev okolja z odpadnim materialom, zato je izvajanje njihove prenove na temeljih trajnostnih načel še toliko pomembnejše, saj upošteva izbiro kakovostnih in energijsko varčnih materialov, ki jih je mogoče v okviru krožnega gospodarstva tudi reciklirati in ponovno uporabiti.

Predavanja bodo poleg Eko sklada in Stanovanjskega sklada RS, ki sta podprla izvedbo letošnje konference, prispevali še predstavniki Zavoda za gradbeništvo (ZAG), Gradbenega inštituta ZRMK, Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS), fakultete za arhitekturo (FA) in fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani (FGG), ter družb JUB, Knauf Insulation, Xella porobeton, Wienerberger, Lunos, Energap in Eutrip.

Častno pokroviteljstvo trajnostne konference sta letos prevzela predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in Ministrstvo za okolje in prostorna čelu z ministrom Andrejem Vizjakom, ki bo prvi dan tudi nagovoril udeležence e-konference.

Povezava na program konference:

https://gbc-slovenia.si/uncategorized-sl/5-konferenca-trajnostne-gradnje-15-in-16-oktobra-2020-na-spletu/

Podatki zapisa

Datum:
5 oktobra, 2020

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads