Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Fiskars X-serija sekir

Pred vami je nova, revolucionarna serija sekir

 

Fiskars_Garden_Action_X-series_Splittingaxe_X21_resize

Nova, 4. generacija sekir Fiskars je praktično nezlomljiva. Odlikuje jo nov, strukturiran 3D-ročaj, ki uporabniku zagotavlja večjo varnost in mu omogoča hitrejši zamah. Za vrhunski dizajn in kakovost je nova serija sekir prejela prestižno nagrado Red Dot 2015. Cepljenje lesa še nikoli ni bilo tako natančno in učinkovito.

 

Novo generacijo sekir Fiskars so razvili z namenom, da bi ustvarili idealno orodje za vsakega uporabnika, ne glede na njegovo velikost, spretnost ali izkušenost.

Petteri Masalin, vodja razvojnega oddelka v podjetju Fiskars, poudarja: »Novi model cepilne sekire X21 je namenjen zahtevnejšim uporabnikom, ki pričakujejo izvrstne cepilne rezultate. Vso pozornost smo zato posvetili obliki sekire, ki zdaj omogoča maksimalno hitrost zamaha ter izboljšuje gibanje in manevriranje pri njeni uporabi«.

fiskars

 

Sekire odlikujejo optimalna teža sekalne glave, novi, patentirani nedrsni 3D-ročaj in njegova racionalna dolžina. Sekira uporabniku zdaj zagotavlja večjo varnost, saj omogoča odlično prerazporejanje trenja ter vpijanje odvečne vlage na mestu oprijema rok na zgornjem in spodnjem delu ročaja. S tem je nadzor pri rokovanju s sekiro izboljšan, kar praktično pomeni, da se lahko uporabnik bolj osredotoči na zamah in manj na samo držanje ročaja sekire. Dodatna prednost nove, 4. generacije sekir Fiskars je tudi daljša, zdaj 25-letna garancija.

Nova serija cepilnih sekir Fiskars je bila nagrajena s prestižno nagrado Red Dot za vrhunski dizajn in kakovost.

Varnost, natančnost, hitrost – prednosti, ki jih zagotavljajo nove sekire.

Podjetje Fiskars je začelo izdelovati trpežne sekire že v 17. stoletju, zato je kot vodilni proizvajalec pravi ekspert v svoji dejavnosti. To finsko podjetje se nenehno posveča izboljšavam pri razvoju sekir, tako pri dizajnu kot pri kakovosti, da bi zadovoljilo potrebe številnih potrošnikov po svetu s svojimi najnovejšimi razvojnimi dosežki.

Pri tej novi seriji sekir Fiskars sta varnost in natančnost na prvem mestu. V primerjavi s tradicionalnimi sekirami, ki imajo lesen ročaj, so Fiskars sekire občutno varnejše in prijetnejše za uporabo. Tako bo na primer zakrivljeni del konice ročaja ščitil uporabnika, da mu sekira ne bi zdrsnila iz rok in pri delu morebiti povzročila kako nesrečo. Nove Fiskars sekire so opremljene tudi z novim 3D-ročajem, ki ob dobrem oprijemu povečuje varnost in hitrost zamaha.

Da bi še bolj poskrbel za varnost, je Fiskars glavo nove sekire vpel v enovito ogrodje ročaja ter tako zagotovil kar največjo stabilnost sekalne glave, ki pri rokovanju s sekiro ne more izpasti iz ročaja. Sekalna glava je dvakrat karbonizirana, kar jo jača in povečuje njeno trpežnost, obenem pa je rezilo mogoče tudi lažje nabrusiti. S Fiskars sekiro postane cepljenje lesa zabavno in učinkovito. Sekire so izdelane iz ultra lahkega in trpežnega FiberComp™ materiala, ki minimizira njeno obrabo in zagotavlja, da je sekira praktično nezlomljiva.

Da jih boste lahko varno in povsem enostavno shranili, so vse sekire opremljene s praktičnim plastičnim okvirjem. Ta prvenstveno ščiti rezilo, hkrati pa služi še kot ročaj za prenašanje ali priročno obešanje sekire.

Nove sekire bodo od 1. 9. 2015 dalje na voljo v vseh večjih vrtnih centrih, bolje založenih tehničnih trgovinah in pri pooblaščenih trgovcih Stihl po vsej Sloveniji.

Fiskars_Garden_Environmental_X-series_Axes_toolshedwall(3)_resize

Fiskars sekire- X-serija

Zgornja vrsta – sekalne sekire: S – X10, XS – X7, XXS – X5.

Spodnja vrsta – cepilne sekire: S – X11, M – X17, L – X21, XL – X25, XXL – X27.

[divider text=”” divider_color=”#d6e9f8″ size=”10″ margin=”10″][divider][/divider]
Cenik sekir (z vključenim DDV)
Cepilna sekira X27 – XXL € 82,00
Cepilna sekira X25 – XL € 80,00
Cepilna sekira X21 – L € 70,00
Cepilna sekira X17 – M € 63,00
Cepilna sekira X11 – S € 53,00
Sekalna sekira X10 – S € 48,00
Sekalna sekira X7 – XS € 45,00
Sekalna sekira X5 – XXS € 38,00

 

[divider text=”” divider_color=”#cd171c” size=”2″ margin=”10″][divider][/divider]

O podjetju Fiskars

Fiskars je vodilni svetovni proizvajalec izdelkov za dom, vrt in dejavnosti na prostem. Izdelki Fiskars so prepoznavni po svoji funkcionalnosti in vrhunskem dizajnu, zato jih potrošniki izjemno cenijo. Med njimi so najbolj poznane škarje Fiskars z oranžnimi plastičnimi ročaji, ki so na trg prišle leta 1967 in so postale prava prodajna uspešnica in svetovna ikona med izdelki za dom. Skupina vključuje priznane blagovne znamke Fiskars, Iittala in Gerber. Podjetje Fiskars je uvrščeno na seznam NASDAQ Helsinki. S 4.800 zaposlenimi v 20 državah po svetu je Fiskars v letu 2014 ustvaril 768 milijonov evrov prihodkov. Fiskars je tudi najstarejše finsko podjetje, saj je bilo ustanovljeno v letu 1649. Več informacij najdete na povezavi www.fiskarsgroup.com.

O nagradi Red Dot

Nagrade Red Dot podeljujejo na enem največjih mednarodnih dizajnerskih tekmovanj za vrhunsko zasnovane, kakovostne in inovativne izdelke. Vsako leto tako priznani strokovnjaki ocenjujejo okoli 17.000 prijavljenih izdelkov. Design Zentrum Norderhein Westfalen, ki je leta 1955 osnoval to tekmovanje in podelil prve Red Dot nagrade, v letu 2015 praznuje že častitljivo 60. obletnico.  Komisija, sestavljena iz vrhunskih industrijskih oblikovalcev, pečat Red Dot dodeli le najbolj inovativnim izdelkom, ki jih odlikujeta vrhunski dizajn in kakovost. Več informacij najdete www.red-dot.org/press.

[divider text=”” divider_color=”#cd171c” size=”2″ margin=”10″][divider][/divider]

Več informacij:

UNICOMMERCE, d. o. o., Obrtniška ulica 21, 1370 Logatec, info@unicommerce.si www.unicommerce.si, www.fiskars.si

Kontakt za medije: Miša Hrovat, agencija Maga, T: 01/ 36 18 095, M: 041 619 616, E: misa@maga.si

Podatki zapisa

Datum:
11 septembra, 2015

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads