Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Električna mobilnost za prihodnost urbanih središč

V okviru Tedna športa, ki ga to leto obeležuje mesto Maribor kot Evropsko mesto športa 2018, so se v podjetju Oven odločili, da za vse občanke in občane namenijo kopico aktivnosti, dodatnih ugodnosti in dogodkov, ki bi tako razvoj kot napredek električne mobilnosti krajanom le še približali. V tem tednu velik poudarek poleg e-mobilnosti namenjajo tudi predstavitvi njihovih osnovnih dejavnosti, kot so male hidroelektrarne in sončne elektrarne, pohvalijo pa se lahko tudi z dobrimi in uspešnimi poslovnimi rezultati.

»Za vsakogar nekaj!«, je moto, ki mu dodobra sledijo v podjetju Oven iz Maribora. Da je porast električne mobilnosti v svetu vse bolj viden, se opazi že s pomočjo trenda, ki nakazuje, da skorajda 70 % ljudi, ki živijo v urbanih središčih,danes že uporablja eno izmed električnih prevoznih sredstev. Pa naj si gre za električni skiro, hoverboard, električno kolo, … Izbire je veliko, slednja pa se navadno prilagaja namenu uporabe, starosti in razdalji, ki jo mora posameznik iz dneva v dan premagovati. Prav zaradi tega so se v podjetju Oven odločili, da veliko energije in komunikacije namenijo v dodatno ozaveščanje o pomenu e-mobilnosti.

Tokrat se predstavljajo v okviru Evropskega tedna športa na Trgu Leona Štuklja. Tam boste lahko električna vozila tudi preizkusili.

Ker se v podjetju Oven zavedamo, da je e-mobilnost izrednega pomena, in ker cenimo trajnostno naravnanost in zavezo k slednji, smo se odločili, da dneve v okviru Evropskega tedna športa posvetimo prav njeni celoviti promociji. Kolesarska tura, na katero smo v teh dneh povabili izbrane predstavnike, je predstavila tako funkcionalnost kot praktičnost uporabe električnih koles, pa naj si gre za domače ali tuje goste. Vse z namenom nadaljne promocije tudi nekaterih ostalih aktivnosti, ki jih izvajamo znotraj podjetja Oven. Omenim naj le nenehen razvoj naše spletne trgovine, napredek in večanja članstva v Klubu Oven ter številne druge aktivnosti, ki jih izvajamo za znotraj našega podjetja. Ponosni pa smo tudi na to, da bo največja izposojevalnica električnih koles Oventura poleg obstoječih 21-ih koles v Mariboru, kmalu odprla izposojevalnico tudi v Slovenskih Konjicah,« je povedala Anja Mithans, vodja marketinga in prodaje Oven, d.o.o.

Oven uspešno zakorakal v drugo polletje

Prav delovanje malih hidroelektrarn na raznolikih lokacijah je ena izmed glavnih dejavnosti podjetja Oven. Pomembna storitev, ki jo podjetje Oven izvaja tekom leta, pa je tudi postavitev sončnih elektrarn na ključ. V zadnjih nekaj letih tako opažajo porast interesa za slednje, predvsem pa se vse več ljudi poslužuje storitve celovitega in strateško naravnanega servisa, ob implementaciji sončnih elektrarn.

Vsled temu in številni drugi ponudbi, ki jo izvajajo v podjetju Oven, so ponosni, da so prvo polletje zaključili s kar 20 % višjimi poslovnimi rezultati, glede na cilje, zapisane v poslovnem načrtu 2018. Poleg naklonjenih vremenskih razmer je temu botrovala tudi vse bolj široka ponudba v spletni trgovini, otvoritev nove izposojevalnice električnih koles Oventure in celovit razvoj novih storitev. V podjetju Oven pa so nedavno nazaj tudi razkrili, da se kmalu bliža predstavitev edinstvenega Eko turističnega projekta, ki je trenutno v razvojni fazi in ki bo luč sveta ugledal predvidoma spomladi 2019.

Podatki zapisa

Datum:
5 oktobra, 2018

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads