25 julija, 2024
Naslovni dogodki
  • 155. številka revije Energetik je že na voljo v digitalni obliki.

Piškotki

Spletna stran revija-energetik.si uporablja piškotke.

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se naložijo na napravi, s katero uporabnik dostopa do revija-energetik.si

S pomočjo piškotkov se na uporabnikovi napravi hranijo unikatni anonimizirani podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki si jih je uporabnik na posameznem spletnem mestu izbral.

Kaj so piškotki?

Piškotek (cookie), znan tudi kot HTTP piškotek, piškotek je majhen del podatkov, ki ga lahko strežnik shrani na uporabnikovem računalniku. Piškotek spletnim stranem omogoča shranjevanje informacij, ki se ponovno uporabijo, ko uporabnik zopet obišče spletno stran.

Kaj piškotki počnejo?

Uporaba spletnih piškotkov je v spletni produkciji običajna in zaželena. Z njo je namreč omogočena višja raven storitev kot so  registracija, spletna trgovina in podobno. Brez uporabe piškotkov tudi ne bi bilo mogoče izvajati statistike.

Piškotki torej niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, telefonih shranjenih  veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo. Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Odločitev je vaša, vendar imajo piškotki svoj namen

Na spletni strani revija-energetik uporabljajmo naslednje piškotke :

revija

 

© 2023 revija Energetik, Vse pravice pridržane. oblikovanje: Druga podoba. Stran si je ogledalo že: 179935 obiskovalcev