Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Vodenje podjetja Lumar IG prevzel Marko Lukić – Z novo proizvodno linijo do še večje kakovost in zmogljivosti

Milan Lukić,-prokurist podjetja Lumar IG in Marko-Lukić,-direktor

Maribor, 7. september 2010 – Lumar IG, vodilni proizvajalec montažnih pasivnih in nizkoenergijskih hiš v Sloveniji, je na današnji novinarski konferenci predstavil novega direktorja. Vodenje podjetja bo prevzel Marko Lukić, ki je do sedaj v podjetju opravljal funkcijo komercialnega direktorja. »Prišel je čas, da se umaknem in vodenje prepustim mlajšim, ki bodo s svežimi in novimi idejami ohranjali ime in kakovost Lumarja na najvišjem nivoju. Vesel sem, da vodenje podjetja prevzema Marko, ki ima dolgoletne izkušnje v podjetju in, ki je zaslužen za razvoj naših vrhunskih pasivnih in nizkoenergijskih objektov. Zato se tudi ne bojim morebitnih neuspehov ali kriz, saj vem, da ima Marko odlične načrte in ideje,« je dejal Milan Lukič, prokurist podjetja Lumar IG. Ob tem so v podjetju predstavili še novo proizvodno linijo, ki bo za 30 odstotkov povečala proizvodne zmogljivosti, boljša bo kakovost proizvodnje, hkrati pa se bo olajšalo tudi delo zaposlenim.

Marko Lukić je v podjetju Lumar zaposlen že od leta 1997, kjer je od začetka prevzel funkcijo vodje marketinga in kasneje komercialnega direktorja. V tem času je kot predavatelj sodeloval na seminarjih za pasivno gradnjo ter kot aktivni član sekcije proizvajalcev montažnih hiš in konzorcija pasivna hiša. Od mladih let se ukvarja z alpinizmom in športnim plezanjem, kjer je vrsto let sodil v sam svetovni vrh. Vednote, načela in vztrajnost ki jih je pridobil s trdimi treningi in težavnimi vzponi po vsem svetu, danes uspešno prenaša v poslovno prakso. »Lumar je od nekdaj razvojno usmerjeno podjetje, ki se zaveda pomena trajnostnega razvoja ter energetsko učinkovite gradnje. Tako bo tudi v prihodnje, saj si bomo skupaj z vsemi zaposlenimi še naprej prizadevali razvijati kakovostne energetsko varčne in pasivne objekte, ki bodo vsem našim kupcem ponujali zdravo in prijetno bivalno klimo,« je dejal Marko Lukić, nov direktor podjetja. »Svoje dejavnosti v prihodnje ne bomo širili le na področju stanovanjskih hiš, svoje aktivnosti in razvoj podjetja bomo usmerili tudi v gradnjo pasivnih vrtcev, šol in ostale energetsko varčne objekte. Prvi pasivni vrtec smo postavili že leta 2008 v Posavcu v Radovljici. Več poudarka bomo dali tudi energetski sanaciji objektov, kjer je slovenska vlada sprejela usmeritve za sanacijo energijsko potratnejših stavb,« je opisal vizijo razvoja podjetja Lukić. Ob tem je še dodal, da bo podjetje svoje priložnosti bolj intenzivno iskalo tudi na tujih trgih, predvsem v Italiji, Franciji, Avstriji in Nemčiji.

V pomoč pri razvoju in načrtovanju kapacitet bo nova proizvodna linija, ki so jo kupili. »Proizvodna linija predstavlja pomembno tehnološko posodobitev, ki bo omogočala za približno 30 odstotkov večjo zmogljivost proizvodnje, predvsem pa bo omogočala večjo kakovost izdelkov, hkrati pa bo optimizirala delo zaposlenih. Investicija obsega dva para proizvodnih obračalnih miz, računalniško nadzorovan stroj za obdelavo lesa s petimi osmi in napravo za vpihovanje celuloze,« je o novi proizvodni liniji spregovoril direktor. Celotna investicija v novo linijo znaša približno 750.000 evrov, od tega je podjetje 200.000 evrov pridobilo z razpisom na Podjetniškem skladu.

O uspešnem in kakovostnem razvoju tehnologij podjetja ter poslovanju govorijo številna prejeta priznanja, nagrade in certifikati. Lumar IG je tako v lanskem letu postal slovenska Gazela 2009, kot edino slovensko podjetje, pa so prejeli že dva prestižna mednarodna certifikata Inštituta Passivhaus iz Nemčije, ki potrjujeta tako kakovost Lumar tehnologije, kot samo izvedbo. S certifikatom se ponaša prva plus energijska hiša v Sloveniji, ki jo je podjetje postavilo našemu telovadcu Mitji Petkovšku. »Na pridobljena certifikata smo zelo ponosni, saj potrjujeta, da tako tehnologija kot končna izvedba pasivnih hiš Lumar izpolnjuje mednarodne standarde pasivne gradnje in da gre naš razvoj v pravo smer. Ti uspehi nas tudi ne bodo uspavali, so namreč zaveza, da bomo še naprej težili k razvoju najboljših pasivnih in nizkoenergijskih objektov,« je dejal Marko Lukić.

Podatki zapisa

Datum:
13 septembra, 2010

Avtor:
upravnik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads