Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

V programu Ekošola znani nagrajenci JUB-ovega natečaja za najboljšo risbico Bojana

image001image029

image003

JUB, pri nas najbolj poznan po svojih notranjih barvah iz družine JUPOL, letos praznuje okrogel in častitljiv jubilej- 140. let svojega obstoja. Kot najstarejši proizvajalec barv za dom bo to pomembno obletnico letos obeležil tudi s posebnimi ilustracijami na embalaži notranje barve JUPOL Junior, ki je namenjena dekorativni obdelavi sten v otroških sobah, igralnicah in učilnicah in je na voljo v šestih privlačnih, že pripravljenih barvnih odtenkih. V JUB-u bodo namreč vsako vedro barve JUPOL Junior kmalu opremili z zmagovalnimi risbicami maskote Bojana, ki so jih do letošnjega januarja ustvarili otroci in šolarji, vključeni v program Ekošola.

image025Družba JUB, ki že drugo leto zapored uspešno sodeluje s programom Ekošola in s svojimi barvami iz družine JUPOL za ustvarjalnost nagrajuje otroke iz ustanov, ki so vključene v projekt Prednovoletni čas, je za letošnje šolsko leto 2014/2015 razpisala poseben natečaj, v katerem so malčki in šolarji ustvarjali risbice Bojana, znanega junaka iz istoimenskega risanega filma, ki je prav zaradi svojega čopiča in barvite sporočilnosti že pred leti postal JUB-ova maskota za barve JUPOL Junior. V natečaju je sodelovalo 59 ustanov s skupno 164 prijavljenimi izdelki. Mladi ustvarjalci so lahko Bojana izdelali v domišljijskem okolju v poljubni tehniki, pri tem pa uporabljali navadne, tempera barvice ali flomastre, izdelali pa so ga lahko tudi v obliki lepljenke ali sestavljanke. Ocenjevanje prispelih umetnin se je na Ekošoli zaključilo 24. februarja letos, komisija pa je med njimi izbrala 6 zmagovalnih, ki bodo krasile embalažo barve JUPOL Junior s šestimi različnimi odtenki.
Podelitev nagrad zmagovalcem natečaja je potekala sredi marca na sejmu Altermed v Celju, kjer program Ekošola vsako leto predstavlja nekatere od svojih dosežkov v okviru programov, ki jih izvaja v Sloveniji. Priznanja in nagrade je zmagovalcem v imenu družbe JUB podelila Jelka Slatinšek, ki se je za sodelovanje zahvalila tako mladim ustvarjalcem kot tudi mentorjem iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol. V šestih kategorijah so zmagovalne risbice narisali: Lara Bevk, Vrtec Apače (kategorija vrtci), Ema Por iz OŠ Vide Pregarc, Neža Musar iz OŠ Milana Majcna Šentjanž in Urška Bašelj iz OŠ Starše (v kategoriji osnovne šole, prva, druga in tretja triada), Anastasiya Tsiarenia, Biotehniška šola Maribor (kategorija srednje šole) in Blaž Penko, CEUV Strunjan (posebna kategorija). JUB je prve tri nagrajene ustanove v posameznih kategorijah razveselil z barvami iz družine JUPOL, v svojem JUB Design Studiu v Dolu pri Ljubljani pa bo pripravil še razstavo vseh prispelih risbic in za zmagovalne ustanove organiziral še posebne ustvarjalne delavnice.

IMG_8296

IMG_8294

Gregor Cerar, nacionalni koordinator iz programa Ekošola in Jelka Slatinšek iz JUB-a pri predaji priznanj in nagrad zmagovalcem natečaja za najlepšo risbico Bojana na sejmu Altermed v Celju.

image023Šest odtenkov barve JUPOL Junior bodo v JUB-u opremili z nalepkami risbic Bojana, ki so jih v natečaju ustvarili malčki in šolarji, vključeni v program Ekošola.
JUPOL Junior je okolju in uporabniku prijazna pralna barva, ki že od leta 2011 nosi pečat okoljska marjetica Ecolabel. Pri barvanju običajno zadostuje že en sam nanos, saj je barva visoko pokrivna, otroci pa lahko izbirajo barve v šestih odtenkih: rumenem, oranžnem, vijoličnem, rožnatem, modrem in zelenem.

VSI NAGRAJENCI natečaja – najlepša risbica BOJANA:

Podelitev priznanj in nagrad zmagovalcem natečaja je potekala 13. marca 2015 na sejmu Altermed v Celju, mladim ustvarjalcem pa jih je podelila vodja trženja v JUB-u Jelka Slatinšek. JUB je prve tri nagrajene ustanove v posameznih kategorijah razveselil z barvami iz družine JUPOL, v JUB Design Studiu v Dolu pri Ljubljani pa bo pripravil še razstavo vseh prispelih risbic in za zmagovalne ustanove organiziral še posebne ustvarjalne delavnice.
Nagrajenci po kategorijah – prva mesta:
VRTEC: Lara Bevk, Vrtec Apače
OSNOVNA ŠOLA (prva triada) : Ema Por, OŠ Vide Pregarc
OSNOVNA ŠOLA (druga triada): Neža Musar, OŠ Milana Majcna Šentjanž
OSNOVNA ŠOLA (tretja triada): Urška Bašelj, OŠ Starše
SREDNJA ŠOLA: Anastasiya Tsiarenia, Biotehniška šola Maribor
POSEBNA KATEGORIJA: Blaž Penko, CEUV Strunjan

Ekošola_-vsi-nagrajenci-JUB-ovega-natečaja-za-najboljšo-risbico-Bojana

Ostali nagrajenci po kategorijah:

VRTEC
2. mesto Brin Krivec, Vrtec Most na Soči
3. mesto Ela Pečnik Vaupotič, Vrtec Jožice Flander

OSNOVNA ŠOLA

prva triada
2. mesto Majda Šikanovska, OŠ Vide Pregarc
3. mesto Mai Zakrajšek, OŠ Toneta Šraja Aljoše Nova vas

druga triada
2. mesto Sara Žgajnar, OŠ Milana Majcna Šentjanž
3. mesto Vanja Porok, OŠ heroja Janeza Hribarja

tretja triada
2. mesto Iva Bukovec, OŠ Kobilje
3. mesto Kaja Šimon ,OŠ Gornji Petrovci 

SREDNJA ŠOLA
2. mesto Maja Zabovnik, SŠ za gostinstvo in turizem Maribor
3. mesto Marjana Polanec, SŠ za gostinstvo in turizem Maribor

POSEBNA KATEGORIJA
2. mesto Nermine Laposka, CEUV Strunjan
3. mesto Tadej Perc, CUDV Dobrna 

Podatki zapisa

Datum:
27 marca, 2015

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads