Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

V JUB-u odprli nov obrat za proizvodnjo izolacijskih plošč

Vrednost naložbe znaša 4,5 milijonov evrov – Na tržišču odslej na voljo tudi visokokakovosten stiropor lastne blagovne znamke EUROTHER.

Dol pri Ljubljani, 29. marec 2012 – Skupina JUB je danes slavnostno odprla nov proizvodni obrat EPS, katerega vrednost znaša 4,5 milijonov evrov, in hkrati razkrila, da bodo odslej stiropor tržili tudi pod lastno blagovno znamko EUROTHERM. Nov proizvodni obrat za Skupino JUB predstavlja eno večjih investicij v zadnjih letih, stiropor EUROTHERM pa bodo poleg slovenskega izvažali tudi na tuje trge – v Avstrijo, Italijo, Madžarsko, Češko, Slovaško, Hrvaško, Srbijo in Bosno.

Odločitev za vstop v lastno proizvodnjo izolacije je bila strateška in pogojena s težnjo po dolgoročni energetski učinkovitosti. Energija namreč vsak dan predstavlja večji strošek. Energetska varčnost in učinkovitost pa predstavljata tako izziv kot možnost napredka. Uvajanje nizkoenergijskih stavb bo v prihodnosti stalnica in tudi to je eden od razlogov za ta pogumen korak<, je na slavnostnem dogodku povedal Sašo Kokalj, direktor poslovnega razvoja v Skupini JUB.

Poleg proizvodnje izolacijskih plošč iz stiropora ter sistemskih plošč JUBIZOL so se v JUB-u odločili, da bodo stiropor odslej tržili tudi pod lastno blagovno znamko, imenovano EUROTHERM. Ključni razlog za to je bil, da kupcem in poslovnim partnerjem odgovorijo na njihove potrebe po kakovostnem stiroporu. Nova blagovna znamka EUROTHERM zajema visoko kvalitetne izolacijske plošče iz ekspandiranega polistirena ali krajše EPS. Slednji je na trgu prisoten že od leta 1954, danes pa je to eden najpogosteje uporabljenih materialov v gradbeništvu za toplotno in zvočno izolacijo. JUB poleg gradbenega stiropora ponuja še fasadni stiropor, ki je del fasadnega sistema JUBIZOL. Oba stiropora odlikuje izjemna toplotna in zvočna izolacija, visok prihranek energije, enostavna vgradnja in okoljska prijaznost. Proizvodnja stiropora EUROTHERM je v polnem zagonu, vendar pa proizvodne zmogljivosti v tem trenutku še niso stoodstotno izkoriščene.

Slavnostna gostja na dogodku ob otvoritvi novega obrata za proizvodnjo izolacijskih plošč je bila tudi nekdanja slovenska smučarska tekačica Petra Majdič, katere sponzor je bil vrsto let prav JUB, njihovo sodelovanje pa še vedno traja. Petra je simbolično odtisnila svoje dlani na stiroporno ploščo in JUB-u zaželela uspešno pot: >Tako meni kot tudi Jub-u ni vseeno, kaj zapuščamo in sporočamo zanamcem. Veseli me, da JUB kljub kriznim časom vlaga v razvoj in nam na ta način vliva zaupanje v slovensko gospodarstvo. Verjamem, da sploh v teh časih ljudje potrebujemo barvite in pozitivne zgodbe. In otvoritev novega obrata EPS to zagotovo je<.

Nagrade za izdelke

Vlaganje v razvoj in skrb za okolje se odraža v razvoju izjemno kvalitetnih izdelkov, ki so v zadnjem obdobju za svoje lastnosti pridobili kar nekaj zavidljivih nagrad. V lanskem letu je podjetje JUB kot prvo v svoji panogi v Sloveniji pridobilo pravice za uporabo znaka >okoljska marjetica< oziroma Ecolabel za svojo notranjo zidno barvo JUPOL Junior. Okoljsko marjetico v Evropski Uniji podeljujejo tistim proizvajalcem barv in premazov, ki izpolnjujejo visoke okoljske standarde in pri proizvodnji ter uporabi svojih izdelkov zagotavljajo najmanjše možne negativne vplive na okolje. Okoljska marjetica je namreč znak Evropske unije za varstvo okolja in zagotavlja, da imajo izdelki v primerjavi z istovrstnimi na trgu manjše negativne vplive na okolje. Hkrati pa je bil izdelek JUPOL Junior na 16. Okoljskem srečanju, prejemnik nagrade za okolju prijazen izdelek.

Na letošnjem sejmu DOM je podjetje JUB prejelo nagrado Zelena misija za izdelek Unixil G Cool, v sklopu JUBIZOL fasadnih sistemov. Nagrado od leta 2010 za energetsko varčen in okolju prijazen izdelek skozi celovit življenjski cikel podeljujeta Gospodarsko razstavišče in Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS. Unixil G Cool je IR odbojni siloksaniziran akrilni glajen omet, ki ga odlikuje do 25 % nižja raven segrevanja površine. Za izdelavo odtenkov se uporabljajo specialni IR odbojni pigmenti, ki so plod večletnih raziskav, sofinanciranih s strani sredstev EU. Preprečujejo prekomerno raztezanje fasadnih površin zaradi pregrevanja. Omogočajo uporabo odtenka na celotni površini objekta.

O skupini JUB

Skupina JUB je mednarodno uveljavljeno podjetje, ki danes obsega deset odvisnih družb in posluje na več kot petindvajsetih trgih, svojo proizvodnjo pa ima v dveh državah. JUB velja za najstarejšega proizvajalca zidnih barv v Sloveniji in celotni regiji. Začetki proizvodnje mineralnih barv v Dolu pri Ljubljani, kjer je še danes sedež podjetja, segajo v leto 1875. 136 let poslovanja je največje zagotovilo, da podjetje JUB d. o. o. proizvaja kakovostne izdelke v zadovoljstvo kupcev.

Podatki zapisa

Datum:
2 aprila, 2012

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads