Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

STIHL je kupil manjšinski delež v družbi Globe Tools

 Skupina STIHL, ki razvija, proizvaja in oskrbuje tržišče z motornimi napravami za gozdarstvo, kmetijstvo in gradbeništvo, je v družbi Globe Tools, ki na Kitajskem proizvaja brezžične in električne naprave, odkupila manjšinski delež z določenimi partnerskimi pravicami in si hkrati zagotovila mesto v njenem upravnem odboru. V prihodnjih letih bo tako STIHL  izkoristil fleksibilne in proste kapacitete družbe Globe Tools ter si zagotovil visoko kakovost v procesu proizvodnje, obenem pa omogočil širitev ponudbe STIHL v dinamičnem in rastočem segmentu baterijskih naprav za končne uporabnike.

Stihl   

STIHL, ki že leta proizvaja svoje naprave v različnih proizvodnih obratih po vsem svetu, bo v prihodnje naprave za profesionalne uporabnike izdeloval le v Evropi, za druge končne uporabnike pa v Ameriki in Aziji. Tudi proizvodnja baterijskih naprav STIHL bo organizirana v proizvodni mreži po vsem svetu, zato Skupina STIHL načrtuje, da bo družba Globe Tools s proizvodnjo naprav za hobi uporabnike v prihodnje postala del te mreže. Partnerstvo z družbo Globe Tools ji namreč nudi možnost proizvodnje visoko kakovostnih naprav po konkurenčnih cenah ter ji zagotavlja nadaljnjo in dolgoročno rast, saj trg baterijskih in električnih orodij v svetu strmo narašča.

Pri kupcih je interes za baterijsko tehnologijo začel naraščati po letu 2009. Baterijske naprave, ki so idealne za izjemno veliko ciljno skupino hobi uporabnikov, bodo še naprej razvijali v  razvojno – inženirskem centru STIHL v Waiblingenu, proizvodnja pa bo skladno s strogimi standardi kakovosti in pod nadzorom nemških strokovnjakov potekala v Globe Tools. Stekla bo na ločenih proizvodnih linijah ter po natančnih specifikacijah in vnaprej opredeljenih postopkih s strani proizvodnega oddelka v centrali STIHL Waiblingen, kupci pa bodo visoko kakovostne izdelke STIHL lahko pri pooblaščenih trgovcih kupovali po še ugodnejših cenah.

V družbi Globe Tools, ki je že doslej uspešno plasirala brezžične in električne naprave svoje blagovne znamke Greenworks na severnoameriški in evropski trg, poudarjajo, da partnerstvo s STIHL-om predstavlja pomemben mejnik v njihovem nadaljnjem razvoju. V letu 2015 so v družbi Globe Tools s 4.000 zaposlenimi delavci proizvedli več kot 8 milijonov naprav in ustvarili za 325 milijonov dolarjev prihodkov. Razvoj in proizvodnja sta potekala pretežno v Džiangsu na Kitajskem, medtem ko so prodajne aktivnosti vršili tudi v drugih državah (v Hong Kongu, v Mooresvilleu v Severni Karolini, ZDA, v Newmarketu v Ontariu, Kanada, v Moskvi v Rusiji in v Kölnu v Nemčiji). Ker je STIHL lani odkupil le manjšinski delež, družba Globe Tools ostaja samostojno podjetje, ki bo nadaljevalo z lastno proizvodnjo in strategijo blagovne znamke tudi v bodoče.

[divider text=”Na začetek” divider_color=”#cd171c” size=”1″ margin=”10″][divider][/divider]

stihl-90

Skupina STIHL razvija, proizvaja in oskrbuje tržišče z motornimi napravami za gozdarstvo, kmetijstvo in tudi gradbeništvo. Paleto proizvodov dopolnjuje vrtni program VIKING. Proizvode na trg distribuira preko mreže specializiranih trgovcev s servisom. Skupina STIHL ima danes 36 lastnih podjetij in je prisotna na vseh kontinentih. Združuje več kot 120 uvoznikov in 40.000 specializiranih trgovcev v več kot 160 državah sveta. Že od leta 1971 je STIHL najbolje prodajana blagovna znamka motornih žag na svetu. Matično podjetje Andreas Stihl AG&Co. KG je bilo ustanovljeno leta 1926 v Nemčiji in ima sedež v Weiblingenu pri Stuttgartu. V letu 2015 je s 14.245 zaposlenimi Skupina STIHL dosegla promet v višini 3,25 milijarde evrov.

 

Podatki zapisa

Datum:
4 februarja, 2017

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads