Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Sejem energetika odpira svoja vrata 15. maja

Sekcija instalaterjev-energetikov pri Območni obrtno-podjetniški zbornici Maribor že s polno paro pelje aktivnosti za pripravo enega najpomembnejših projektov, ki ga izvede vsako drugo leto. Projekt se navezuje na bienalen sejem v Celju – ENERGETIKA. V januarju so se že začrtale smernice skupnega sodelovanja na sestanku, na katerem sta sodelovala Bojan Grušovnik, predsednik SIEM in Danilo Brdnik, podpredsednik SIEM. V dogovoru z vodjem sejma Energetika, Borisom Štuhecem in direktorico sejma, Bredo Obrez Preskar, so se že postavili dogodki v časovne termine.
Za letošnje leto se pripravlja veliko dogodkov, na katere vas želimo opozoriti že v tej številki.
Letos bo po veliki otvoritvi, v nadaljevanju dneva potekal DAN SLOVENSKIH INSTALATERJEV v Sejni sobi Celjanka, v poslovni stavbi Celjskega sejma. Za Vas pripravljamo aktualne strokovne teme s priznanimi strokovnjaki s področja energetike in instalaterstva. Pozdravili in spregovorili bodo tudi visoki in ugledni gostje iz vlade RS, predvsem iz ministrstev, ki pokrivajo to področje. V nadaljevanju bo sledilo srečanje oglaševalcev revije Energetik in družabno- poslovno druženje vseh udeležencev ter poslovnih partnerjev. Za naslednji dan pripravljamo državno prvenstvo dijakov srednjih poklicnih šol, ki se izobražujejo za poklic instalater strojnih instalacij iz vse Slovenije. Prav v teh dneh so šole že dobile razpis za tekmovanje s prijavnicami, novim pravilnikom, ki ga je pred začetkom priprav potrdila sekcija instalaterjev-energetikov na OZS. Prav tako so prejeli skico in program tekmovanja, ki ga objavljamo v tej številki. Upamo, da bo to tekmovanje privabilo čim več gledalcev in tistih, ki jim ni vseeno za ta poklic ter prihodnost dobrega kadra, ki ga sedaj v teh razmerah več kot očitno zelo primanjkuje. Najbolj zanimiv bo prav praktični del tekmovanja, ki se bo tako kot na vsakem sejmu Energetika, tudi tokrat dogajal pred HALO L.
Vljudno vabljeni k vzpodbujanju ekip, ki bodo prav gotovo  zastopale dijake iz vse Slovenije.
Za ta dan pa pripravljamo tudi mednarodno poslovno srečanje, ki bo ob zadostnem interesu obrtnikov in podjetnikov iz Slovenije ter prav tako iz tujine (katere države- se še odločamo, kjer bo pač večji poslovni interes) zagotovo izvedeno v mali kongresni dvorani, v poslovni stavbi Celjskega sejma. Vse zainteresirane pa vabimo tudi k ogledu razstavnega prostora v HALI L v prvem nadstropju, kjer se bodo predstavili obrtniki in podjetniki iz Maribora z okolico, sekcija instalaterjev-energetikov iz OZS ter revija Energetik.
Vso dogajanje pa bomo zaključili s športno – družabnim dogodkom. 6. ŠPORTNE IGRE INSTALATERJEV- ENERGETIKOV bodo potekale 26. maja 2012 na Tojzlovem Vrhu (pri Mariboru- smer Brestrnica). Želimo si, da bi bile tokratne še bolj uspešne, vsaj glede števila prijavljenih tekmovalnih ekip. Pred 2 letoma (2010), smo po dolgem času izvedli 5. igre in vsi, ki so sodelovali, so bili več kot navdušeni. Prelepa lokacija, gostoljubje DOMA OBRTNIKOV, dobra hrana, glasba in nagrade so več kot dobra popotnica, da se vsem udeležencem zagotovi nepozaben ter predvsem tekmovalno obarvan dan. Vse o prijavi in sodelovanju lahko prav tako preberete v tej številki revije Energetik.
Priprave na majsko dogajanje je tako že v polnem teku. Veseli bi bili udeležbe in tudi kakšnega predloga ali pobude, kaj bi si kot člani sekcije želeli slišati oziroma vedeti. Na razpolago za kakršnakoli vprašanja, pobude, tudi kritike, vam je na voljo spletna stran revije Energetik www.revija-energetik.si . Letos je leto Energetike, zato izkoristite to in se vidimo od 15. maja 2012 dalje. Vljudno Vabljeni!

Lea Polajnar

Januarski sestanek na sedežu Celjskega sejma. Od leve proti desni: Bojan Grušovnik, Danilo Brdnik, Boris Štuhec in Breda Obrez Preskar (foto LP)

Podatki zapisa

Datum:
7 marca, 2012

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads