Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Podeljena že 7. okoljska nagrada,

za inovativne dosežke in presežke magistrskih del na področju okolja

 

Že sedmo leto zapored podjetje Saubermacher Slovenija podeljuje Okoljsko nagrado, tistim najbolj zaslužnim magistrskim delom na področju bodisi okolja, energije, odpadkov, varovanja okolja ipd. Tudi to leto smo ponosni, da smo v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru in Univerzo v Novi Gorici uspešno nadaljevali zgodbo Saubermacherjeve Okoljske nagrade. Izmed prispelih nalog se je tokrat v ožji izbor, po oceni strokovne komisije, uvrstilo 6 nalog.

Naravoslovnotehniška fakulteta, Fakulteta za znanosti o okolju, Fakulteta za strojništvo, Fakultet za gradbeništvo in geodezijo ter Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo so nam tudi v tem letu postregle s širokim izborom zanimivih, drugačnih in strokovnih magistrskih del. Slednje so pokrivale vse od tematik nevarnih odpadkov, razvojev nikljevega katalizatorja, pregleda in analize sistema ravnanja s komunalnimi odpadki, …

Izmed 6-ih nalog, ki so po oceni strokovne komisije prišle v ožji izbor, je za zmagovalno nalogo bilo izbrano diplomsko delo Matej Potočnik iz Univerze v Mariboru, Fakultete za strojništvo, ki je bilo nagrajeno z glavno nagrado v vrednosti 1.500 EUR. Celoten dogodek je povezovala Mojca Mavec, svoj pečat pa je na zbranih gostih pustila tudi nadobudna violinistka Maša Golob, ki je ob zvokih moderne glasbe pričarala pravo klasično simfonijo.

Poleg podelitve Okoljske nagrade pa so zbrani gostje lahko prisluhnili tudi strokovnemu predavanju na področju razvoja digitalnih vsebin za ravnanje z odpadki, ki ga je izvedel predstavnik in vodja digitalnega področja v podjetju Saubermacher v Avstriji, Andreas Opelt.

Rudolf Horvat, direktor podjetja Saubermacher Slovenija je poudaril:

»Vsak dom potrebuje čvrste in zdrave temelje. Vsak dom potrebuje toplino in mlade generacije, ki ga bodo obnavljale, razvijale in nadgrajevale v prihodnje. Kot anekdoto v to miselnost je pred sedmimi leti nastala ideja za podelitev Saubermacherjeve Okoljske nagrade. Menimo, da lahko z njeno vsebino in razvojem podpiramo mlade generacije, na katerih temeljijo prihodnji uspehi in vizije za ohranjanje našega planeta. Tudi tokrat smo ponosni, da je na naš naslov  prispelo kar nekaj izredno dobrih magistrskih nalog. Vse z jasnim ciljem, trdno vizijo in temelji, ki bodo gotovo za vzor vsem bodočim generacijam. Vnovič pa smo letos izmed vseh prispelih nalog zabeležili večino avtoric ženskega, nežnejšega spola. Morda moje besede kot spodbuda, da bi se prihodnja leta tudi moški opogumili in svoje ideje prijavili na našo nagrado. Tudi tokrat pa je bila odločitev za izbor tiste najbolj prave magistrske naloge izredno težka. Vsem tistim, ki so zbrali pogum in oddaji svojo prijavo na našo nagrado pa iskreno čestitamo. «

Vsi-nagrajenci,-Hans-Roth,-lastnik-Saubermacherja-in-Rudi-Horvat-direktor-Saubermacherja-v-Sloveniji

Vsi nagrajenci, Hans Roth, lastnik Saubermacherja in Rudi Horvat direktor Saubermacherja v Sloveniji

Nastop Maše Golob je navdušil mnoge

Dogodek je povezovala Mojca Mavec

[divider text=”Na začetek” divider_color=”#cd171c” size=”1″ margin=”10″][divider][/divider]

O Saubermacherju:

Saubermacher Slovenija, d.o.o., je že 27 let registrirana in pooblaščena družba za izvajanje storitev gospodarnega ravnanja z odpadki. S široko paleto storitev nudimo celovito rešitev za vaše odpadke. Temeljno vodilo podjetja Saubermacher Slovenija je tako »Za življenja vredno okolje«, kar vključuje partnerski odnos do strank, poslovnih partnerjev, okolja in zaposlenih. Družba Saubermacher Slovenija d.o.o. posluje trenutno na petih lokacijah, in sicer v Murski Soboti, Lenartu, Vrhniki, Ptuju in v Kidričevem. Podjetje  Saubermacher Slovenija ima tudi kapitalske deleže v podjetjih Ekologija, d.o.o., PUP-Saubermacher, Saubermacher-Komunala, d.o.o., Ekomobil, d.o.o. in Eko Plastkom, d.o.o. Družba Saubermacher Slovenija, d.o.o., tako danes, skupaj s svojimi povezanimi družbami, sodeluje s kar 51-imi slovenskimi občinami, kjer nam zaupa preko 23.000 gospodinjstev in več kot 250.000 prebivalcev. Več informacij je na spletni strani www.saubermacher.si.

Podatki zapisa

Datum:
16 novembra, 2017

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads