Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Nemški STIHL z donacijo 10 motornih žag Občini Postojna

Postojnska občina je že od petka, 31. januarja, odeta v ledeno odejo. Mnogi odjemalci so ostali brez elektrike, na širšem območju občine pa so led, žled in obilno sneženje povzročili ogromno škodo v gozdovih in sadovnjakih. Skorajda ni več drevesa, ki ne bi imelo odlomljenega vrha, mnoga razklana debla in veje pa so dokončno klonila pod težo ledu. Podrta drevesa so prizadela številne bivalne objekte, železnice in ceste, izpad električne energije pa skoraj celotno notranjsko-kraško območje. Katastrofalne posledice tako na Notranjskem rešujejo številni pripadniki državne civilne zaščite in gasilci, na terenu pa so tudi številni vzdrževalci omrežij ter cestne in železniške infrastrukture.
Družba Unicommerce iz Logatca, ki na slovenskem trgu zastopa nemškega proizvajalca motornih naprav Andreas STIHL AG & Co. KG, je tako reševalcem preskrbela pomoč z donacijo motornih žag in motornih višinskih obrezovalnikov vej. Tako je v ponedeljek, 3. februarja, Gasilski brigadi Logatec predala 4 motorne žage in višinski obrezovalnik STIHL, gasilci pa so se razveselili tudi posebnih jeklenih hlačnic za zaščito nog pred vrezi. Družba Unicommerce jim je predala tudi pogonsko gorivo, da bodo čim bolje in čim hitreje lahko od sveta odrezanim domačinom na Notranjskem nudili ustrezno pomoč.
V družbi Unicommerce so ob spremljanju televizijskih posnetkov iz Postojne opazili, da so se predstavniki vojske, ki je prihitela na pomoč, odstranjevanja podrtih dreves lotevali kar z ročnimi lok
žagami. Vodstvo družbe je zato takoj za pomoč zaprosilo nemško podjetje Andreas STIHL, ki se je na prošnjo nemudoma odzvalo in že včeraj, 4. februarja 2014, Centru RS za zaščito in reševanje podarilo 10 motornih žag STIHL in 5 motornih višinskih obvejevalnikov STIHL v skupni vrednosti 12.000 evrov. Donacijo je v imenu Centra RS za zaščito in reševanje prevzel Franc Šajn, izdelke pa mu je na sedežu podjetja Unicommerce v Logatcu predala izvršna direktorica Marijana Dajčman. V družbi Unicommerce so še poudarili, da si želijo, da jim bodo ob tej veliki naravni nesreči izdelki STIHL v izdatno pomoč pri odpravljanju posledic žledu na širšem notranjskem območju.

Donacija-STIHL-Foto-1Donacija-STIHL--Foto-2

 

Donacijo Stihl je v imenu Uprave RS za zaščito in reševanje prevzel Franc Šajn. Na sedežu podjetja Unicommerce v Logatcu mu je 10 motornih žag STIHL in 5 motornih višinskih obvejevalnikov STIHL predala Marijana Dajčman, izvršna direktorica družbe.

Foto: arhiv Unicommerce

 

Podatki zapisa

Datum:
6 februarja, 2014

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads