Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

JUPOL barve za najbolj ustvarjalne šole in vrtce v Ekošoli

Dužba JUB se je s šolskim letom 2013/14 s svojimi barvami JUPOL Junior prvič vključila v program Ekošola in že v decembru v okviru projekta Prednovoletni čas, razpisala natečaj za najlepše okrašene prostore. Na sejmu Altermed, ki se je odvijal sredi marca v Celju, je najboljše vrtce in šole nagradila z barvami iz družine JUPOL, med katerimi so tudi visoko pokrivne notranje zidne barve za otroške učilnice in igralnice JUPOL Junior, ki nosijo oznako okoljska marjetica. Nagrade je v Celju predstavnikom sodelujočih šol in vrtcev na priložnostni slovesnosti podelila predstavnica podjetja JUB, Jelka Slatinšek.

Mednarodni program Ekošola sovpada tako s filozofijo kot vizijo podjetja JUB, ki uživa ugled najstarejšega proizvajalca zidnih barv pri nas, hkrati pa je s svojimi okolju in uporabniku prijaznimi barvami najbolj prepoznaven po blagovni znamki JUPOL, ki ji potrošniki tudi najbolj zaupajo. V družino JUPOL sodi tudi notranja zidna barva JUPOL Junior, ki se ponaša z nizko ali ničelno vsebnostjo nevarnih organskih in anorganskih snovi in je proizvedena na povsem ekološki način. Na sejmu Altermed je tako 12 šol in vrtcev prejelo nagrade v štirih kategorijah, skupaj pa jim je JUB zagotovil barv za 1.500 kvadratnih metrov zidnih površin.

Sodelujoče šole in vrtci so prednovoletni čas izkoristile za ustvarjanje risb in likovnih del z zimskimi motivi, s katerimi so otroci izražali svoje prednovoletne vtise, likovni mentorji pa so jih pri tem še dodatno spodbujali k uporabi naravnih in recikliranih materialov. Pri natečaju za najlepše okrašene učilnice in igralnice so učitelji prostore v šolah in vrtcih fotografirali, strokovna komisija programa Ekošola pa je fotografije razvrstila v tri kategorije in v finale izbrala 9 učilnic oziroma igralnic. Za barvanje učilnice zmagovalnega šolskega razreda ali enote v vrtcu je tako JUB zmagovalcem v vsaki kategoriji podelil barve JUPOL Junior in jih tako nagradil za njihov trud.
Seznam nagrajencev:
3 najlepše igralnice v kategoriji OSNOVNE ŠOLE so si priborili CUDV Draga, OŠ Jela Janežiča in OŠ Sava Kladnika Sevnica – POŠ Loka pri Zidanem Mostu, v kategoriji VRTCI pa Vrtec Most na Soči, Vrtec Mežica in Vrtec Ormož . Eko nagrade za tri najlepše učilnice in igralnice, okrašene z uporabo recikliranih in naravnih materialov, prejmejo OŠ Stopiče, Vrtec Cepetavček pri OŠ Toneta Pavčka, Vrtec Košana pri OŠ Košana, za najbolje ocenjene med sodelujočimi pa so simbolične nagrade prejeli še : Vrtec Čebelica pri OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, Vrtec Ivana Glinška, skupina Sovice in OŠ Puconci.

Vsi-JUB-nagrajenci

Vsi JUB-ovi nagrajenci programa Ekošole, ki bodo prejeli barve JUPOL Junior za najboljše izdelke natečaja

nagrada-vrtci-JUB

Na sliki (od leve proti desni): Mag. Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola, Jelka Slatinšek, predstavnica družbe JUB, predstavniki CUDV Draga, dobitniki prve nagrade

Fotografije: arhiv Ekošola in JUB

Podatki zapisa

Datum:
25 marca, 2014

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads