Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

JUB v sodelovanju z Anino zvezdico z donacijo JUPOL barv za prvih 14 ustanov v Sloveniji

V družbi JUB so do konca meseca maja prejeli večje število prijav javnih ustanov, ki se potegujejo za pridobitev materialne pomoči v veliki humanitarni akciji Skupine JUB, ki letos praznuje svojo 140. obletnico. Med najbolj ogroženimi ustanovami se jih je po prvem izboru na seznamu znašlo 14, ki bodo prejele barve iz družine JUPOL za obnovo njihovih notranjih prostorov. Te ustanove si nujne prenove dotrajanih zidnih površin zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne morejo privoščiti, zato jim bo JUB z donacijo barv to vendarle omogočil in uporabnikom v njih zagotovo polepšal bivanje. Druga faza zbiranja prijav za JUB-ovo pomoč bo potekala do srede avgusta, tretja pa do sredine oktobra.

Tako bodo lahko že letos poleti ustanove z barvami JUPOL osvežile in prenovile prostore v svojih objektih po vsej Sloveniji. Med prejemniki materialne pomoči so CUDV Črna na Koroškem, Dnevni center aktivnosti za starejše TOTI DCA Maribor, primorski Sklad Silva, društvo za kakovostno življenje ljudi s posebnimi potrebami iz Šmarja, Waldorfska vrtec in šola Primorska, kamniško Društvo staršev otrok s posebnimi potrebami, brezoviški Zavod Hiša Nove Priložnosti, ki skrbi za žrtve družinskega nasilja in spolnih zlorab, ter stanovanjska bloka na Ptuju in v Zagorju. V Ljubljani bodo pomoč nudili Slovenskemu združenju za pomoč pri demenci Spominčica – Alzheimer Slovenija, bežigrajskemu Kriznemu centru za mlade in Dnevnemu centru CONA Fužine, Osnovni šoli Trnovo, Hiši hospica ter Združenju proti spolnemu zlorabljanju.

Med ustanovami, ki bodo prejele materialno pomoč, je tudi ljubljanska Hiša hospica pod Golovcem, ki je po petih letih, odkar je odprla svoja vrata, potrebna nujne osvežitve stenskih in stropnih površin. Stavba je v času reševanja svojega statusa trenutno prazna, zato je poletni čas za prenovo tega objekta, ki opravlja svoje posebno poslanstvo, zanjo tudi najbolj primeren. Da bi izkazali svojo podporo nadaljnji dejavnosti te ustanove, bodo organizatorji humanitarne akcije Hiši hospica nudili tudi pomoč pri barvanju prostorov. Pleskanje bo namreč v stavbi potekalo postopoma, prvega nadstropja pa se bodo v petek, 17. julija, kot prostovoljci lotili tudi predstavniki družbe JUB in zavoda Anina zvezdica. V ustanovi bodo nadaljnjo prenovo stenskih površin skladno z možnostmi, ki jih v objektu dopušča skladiščenje pohištvene opreme, poskrbeli še v avgustu in začetku septembra.

image001

Prijave za drugi del velike humanitarne akcije JUB 140 let sprejemajo do srede avgusta.

V družbi JUB in v zavodu Anina zvezdica bo v vmesnem času do sredine avgusta potekal drugi del humanitarne akcije. V tem času bodo zbirali nove predloge svojih kupcev in vse zainteresirane javnosti, kdo vse naj bi bil še deležen njihove materialne pomoči. Tudi vi lahko predlagate družino ali javni objekt, seznam prejemnikov v drugi fazi humanitarne akcije pa bo znan konec meseca avgusta. V zadnjem, tretjem delu, bodo prijave v družbi JUB in zavodu Anina zvezdica sprejemali do predvidoma sredine oktobra.

Obrazec s prijavo vašega kandidata lahko izpolnite in oddate na spletni strani www.jub.si ali pa prijavo pošljete na e-naslov zavoda Anina zvezdica jub@aninazvezdica.si. Prijavne lističe boste našli tudi v nekaterih specializiranih trgovskih centrih na prodajnih policah z JUB-ovimi izdelki. Te lahko izpolnjene pošljete po pošti na naslov JUB d.o.o., Dol pri Ljubljani 28, 1262 Dol pri Ljubljani- s pripisom »Anina zvezdica«. Prejemnike JUB-ove donacije bodo po končnem izboru obvestili iz zavoda Anina zvezdica.

Več  podrobnosti o prijavah in načinu izbora prejemnikov najdete na spletnih naslovih www.aninazvezdica.si in www.jub.si.

Podatki zapisa

Datum:
10 julija, 2015

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads