Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

JUB-ov inovativni sistem Thermo prejemnik okoljske nagrade

Inovativni sistem Thermo, ki ga razvila družba JUB in ga v letošnjem letu predstavila slovenskemu tržišču, je dobitnik priznanja okolju prijazen izdelek, ki ji ga je v okviru letošnjih okoljskih nagrad podelil časnik Finance. Sestavljata ga izdelka JUBOLIN Thermo in JUPOL Thermo, sistem pa je namenjen zaščiti notranjih stenskih površin v manj izoliranih ali vlagi bolj izpostavljenih stavbah, v katerih najpogosteje prihaja do pojava toplotnih mostov ali nadležne plesni. Z rešitvijo, kot je sistem Thermo, ki je varčen s porabo virov in prijazen okolju, JUB svojim uporabnikom nudi udobje, dobro počutje in zdrav ambient, energijsko varčnost pa pri njegovi proizvodnji zagotavlja tudi z racionalno rabo ter izkoriščanjem potenciala iz lastnih obnovljivih virov energije.

JUB kot ugledno mednarodno podjetje na domačem in evropskem trgu nudi izdelke, sistemske rešitve in storitve za potrošnike, ki so usmerjeni v trajnostno gradnjo, energijsko varčnost in okoljsko odgovornost. To je pri ocenjevanju prijavljenih izdelkov prepoznala tudi komisija, ki je upoštevala tako izvirnost kot tudi uporabnost, hkrati pa je sledila visokim kriterijem varovanja okolja in energijske varčnosti izdelkov. Tako je nagradila tiste, ki v svojem celotnem življenjskem ciklusu najmanj obremenjujejo okolje in uporabnikom zagotavljajo prihranke, obenem pa s svojimi odličnimi lastnostmi presegajo na trgu prisotne konkurenčne izdelke. Sistem Thermo namreč ponuja odlično termično zaščito hladnih in problematičnih stenskih površin, skozi katere uhaja toplota, uporabnikom pa bo najbolj koristil v tistih prostorih, v katerih se najbolj pogosto zadržujejo.

Nova termoizolacijska notranja barva JUPOL Thermo z izravnalno maso JUBOLIN Thermo učinkovito preprečuje izgube toplote skozi tiste zidne površine, ki so slabo izolirane ali pa so zaradi svoje severne lege v bivanjskih objektih bolj izpostavljene vlagi. Poleg omenjenega sistem Thermo zmanjša porabo energije za ogrevanje prostorov, kar po izračunih pri povprečni enodružinski hiši s fasadno površino 200 m2 na letnem nivoju pomeni kar 400 kg manj izpustov CO2plina in prihranek v višini 85 evrov za ogrevanje. Zidovi bodo po nanosu sistema toplejši tudi na otip, bivanje v prostorih bo prijetnejše, uporabniki pa bodo prihranili tudi pri stroških za njihovo ogrevanje pozimi ali hlajenje poleti. Zaradi preprečevanja nastanka plesni brez uporabe biocidov je negativen vpliv na okolje zmanjšan, poleg tega je tovrstna funkcijska zaščita dolgotrajnejša kot zaščita s kemičnimi sredstvi. Sistem Thermo je namenjen tudi tistim uporabnikom, ki si ne morejo privoščiti naložbe v novo fasado, pa bi vseeno radi izboljšali energijsko učinkovitost objekta, v katerem bivajo, hkrati pa bo dobrodošla rešitev tudi za slabo ali povsem neizolirane spomeniško zaščitene objekte, pri katerih zakonodaja ne dovoljuje sprememb zunanjega videza stavb.

JUB se tako kot pri vseh drugih izdelkih tudi pri proizvodnji sistema Thermo približuje cilju Zero waste količine odpadkov, ki jih s pridobljenimi okoljevarstvenimi dovoljenji ustrezno oddaja v nadaljnjo predelavo, za čiščenje odpadnih voda pa učinkovito uporablja lastno čistilno napravo. Svojo okoljsko odgovornost JUB že poldrugo desetletje dokazuje s številnimi mednarodnimi certifikati, med katerimi je tudi Program odgovornega ravnanja Responsible care.

2015-11-10-Okoljsko-sre-Źanje-8312

2015-11-10-Okoljsko-sre-Źanje-8584

Priznanje okolju prijazen izdelek je za sistem Thermo na podelitvi, ki je potekala 10. novembra 2015 v ljubljanskem GH Union, prevzela Bernarda Bardutzky, direktorica Tehnološko raziskovalnega centra JUB. (Foto: arhiv Finance)

image005 image005

 

Sistem Thermo JUB ponuja pri vseh bolje založenih slovenskih trgovcih z barvami in gradbenim materialom. Več podrobnosti najdete na www.jub.si, za posvet pa so uporabnikom na voljo tudi  strokovnjaki v JUB Design Studiu na brezplačni telefonski številki 080 15 56.

[divider text=”Na začetek” divider_color=”#cd171c” size=”1″ margin=”10″][divider][/divider]

O podjetju JUB

JUB je najstarejši proizvajalec zidnih barv v Slovenji in letos praznuje že 140. obletnico svojega obstoja. Strm in uspešen vzpon podjetja se je začel leta 1969, ko je JUB trgu prvič predstavil disperzijsko barvo JUPOL, ki se s kakovostjo in ceno že od samega začetka primerja z izdelki najboljših evropskih proizvajalcev. S svojim tehnološkim razvojem, inovativnostjo in posluhom za okolje, je JUB ustvaril ugledno blagovno znamko, ki se je uveljavila tudi na mnogih tujih tržiščih. JUB danes tako kar 75 % izdelkov iz družine JUPOL izvozi na tržišča več kot 30 evropskih držav.

V letu 2010 je JUB v Dolu odprl svoj novi Tehnološko raziskovalni center JUB, enega večjih tovrstnih razvojnih centrov v srednji Evropi. V letu 2012 je odprl nov obrat za proizvodnjo sistemskih plošč toplotno izolacijskih sistemov JUBIZOL in izolacijskih plošč iz stiropora, ki ga trži pod lastno blagovno znamko EUROTHERM. V letu 2014 je svojo naložbeno aktivnost usmeril v nakup proizvodnega kompleksa družbe Novolit, s katero širi svoje znanje tudi na področje industrijske rabe stiropora. Trgu bo tako kmalu predstavil svojo novo blagovno znamko JUBHome za energijsko varčne rešitve za gradnjo ter se v prihodnjem letu celostno posvetil trženju pasivnih, samozadostnih in plusenergijskih družinskih hiš na ključ iz posebnih modulov iz grafitnega EPS-a. JUB vzporedno širi svoje proizvodne obrate tudi na tradicionalnih trgih v sosednjih državah.

JUB je v tem času prejel tudi številne nagrade in priznanja. Poleg  nagrad Zelena misija in Okolju prijazno podjetje, s katerima JUB izkazuje svojo visoko okoljsko osveščenost pri zmanjševanju obremenjevanja zraka, vode in tal, je legendarni JUPOL že osmo leto zapored dobitnik priznanja Trusted Brand, saj mu kupci barv tudi najbolj zaupajo. JUB je v letu 2013/2014 za svoje notranje zidne barve prejel strokovno priznanje Best Buy Award, barva JUPOL Classic pa je lani dobila še pečat Produkt leta 2014.

Dolgoročni razvoj si ob sodobnih proizvodnih sredstvih ter strokovnem kadru, ki skrbi za razvoj izdelkov, zagotavljajo tudi s pridobljenimi certifikati kakovosti, ki so jih na domačih tleh pridobili med prvimi v svoji dejavnosti, ti pa ustrezajo vsem najvišjim evropskim standardom ter tehničnim zahtevam. Z energijsko varčnimi in trajnostnimi rešitvami v gradbeništvu se v JUB-u tako ponašajo z visoko tehnologijo in produktivnostjo, na kar so še posebej ponosni.

Več informacij:

Odnosi z javnostmi za družbo JUB: Miša Hrovat, Maga agencija, E: misa@maga.si, T: 01 36 18 095, M: 041 619 616

 

Podatki zapisa

Datum:
23 novembra, 2015

Avtor:
Energetik

Kategorija:

Tagi:Komentiranje ni na voljo.

Ads