Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Geberitov brezčasen dizajn oblikovalca Christopha Behlinga

GEBERIT, vodilni inovator na področju sanitarne tehnike, pri razvoju svojih izdelkov neprestano stremi k vrhunski tehnologiji, dovršenemu dizajnu, trajnostnemu razvoju in kakovosti bivanja. S ciljem in vizijo razvijati najboljše izdelke na svetu, se Geberit pogosto povezuje s svetovno priznanimi oblikovalci, kar zagotavlja popolno ujemanje oblike, funkcionalnosti in kakovosti.

Zadnja leta Geberit odlično sodeluje z industrijskim oblikovalcem svetovnega kova, Christophom Behlingom, ki je na njegovo povabilo minuli teden prvič obiskal Slovenijo in kot posebni gost Meseca oblikovanja spregovoril o izzivih oblikovanja z brezčasno dovršenostjo in trendih sanitarne tehnologije.

Christoph Behling je širši javnosti poznan predvsem po oblikovanju prestižnih ur TAG Heuer, katerih perfekcionistična švicarska filozofija se odraža tudi v njegovem sodelovanju z Geberitom. Na dogodku, ki se je 9. novembra odvijal v Mestu oblikovanja, je v zanimivem pogovoru z voditeljico Tajdo Lekše številnim arhitektom, oblikovalcem in strokovnim medijem razkril svojo filozofijo brezčasnega dizajna in zgodbo, ki se skriva za nastankom najboljšega stranišča na svetu, Geberit AquaClean Mera.

 

Na prvi pogled si verjetno ne bi mislili, da je dizajn ročne ure, napredne jadrnice na solarni pogon in vrhunskega stranišča lahko plod dizajna istega oblikovalca. Te navidezno nepovezane izdelke namreč odlikuje brezčasen dizajn Christopha Behlinga, industrijskega oblikovalca svetovnega kova. V okviru razvojnega studia Solar Lab je razvil 40 različnih vodnih plovil na solarni pogon, je vodilni oblikovalec švicarskih prestižnih ur TAG Heuer, že več let pa sodeluje tudi z Geberitom, vodilnim inovatorjem na področju sanitarne tehnike. Pri snovanju izdelkov na prvo mesto postavlja funkcionalnost, ki izboljšuje kakovost bivanja, videz pa mora biti po njegovem mnenju brezčasen in ne samo po zadnjih trendih, da se ga nikoli ne naveličamo.

Christoph Behling

Geberitova brezčasna kopalnica

Behlingov dizajn ročnih ur in kopalniške opreme Geberit povezuje temeljno švicarsko načelo – težnja po popolnosti in kakovosti, zaradi katere so njegovi izdelki brezčasni in jim ljudje lahko zaupajo celo življenje. Po njegovem mnenju je ravno kopalnica prostor v stanovanju, ki se bo v prihodnjih nekaj letih najbolj spremenil in je prepričan, da jo je potrebno sploh tehnološko precej posodobiti. Vedno novi izumi in naprave so na primer olajšali delo v kuhinji, Behlingove ter Geberitove inovacije v kopalniški opremi pa so omogočile, da je tudi kopalnica postala popoln funkcionalni prostor, ki bo izboljšal naše vsakdanje življenje. Christoph Behling stoji za številnimi inovativnimi Geberitovimi izdelki, kot so aktivirne tipke serije Sigma, nove senzorske armature, pisoarja Selva in Preda ter glavna zvezda, AquaClean Mera, dizajnerska straniščna školjka s prho. Odlikuje jo brezčasen, elegantnen dizajn ter revolucionarna tehnologija, ki med drugim omogoča nežno čiščenje z vodo, toplotno ogrevanje sedeža, odvajanje vonjav, orientacijsko svetlobo ter samodejno odpiranje in zapiranje pokrova. Po besedah Behlinga je Geberit AquaClean Mera najboljše stranišče na svetu, njegova dovršenost pa je rezultat 4-letnega predanega dela ekipe 40. najboljših svetovnih inženirjev in strokovnjakov iz različnih področij razvoja. Gre za školjko, ki ni samo dizajnerska, ampak nudi izjemno funkcionalnost, ki izboljšuje kakovost bivanja.

Christoph Behling, vrhunski industrijski oblikovalec svetovnega kova, je o večletnem sodelovanju z Geberitom in dizajnu stranišč razkril: »Geberit ceni popolnost, trajnost, brezkompromisno kvaliteto in inovativnost. Veliko pozornost posveča vsakemu detajlu, s čimer se lahko sam zlahka poistovetim. Oblikovanje za Geberit ne pomeni zasledovati minljive trende, ampak razvijati dolgoročne koncepte. Po mojem mnenju bi moral biti vsak dizajn brezčasen. Še posebej pri oblikovanju straniščnih školjk, ki so trajen element našega doma in je posledično njihov brezčasen dizajn izjemnega pomena.«

Foto-3

Foto-7

 

Miran Medved, direktor Geberit prodaje d.o.o., je o sodelovanju z industrijskim oblikovalcem Christophom Behlingom povedal: »Ponosni smo, da se je Geberit po svojih 150 letih tradicije in inovacij za sodobne kopalnice, pri razvoju svojih najnovejših izdelkov povezal z enim najboljših industrijskih oblikovalcev svetovnega kova, Christophom Behlingom. Naše poslanstvo razvijanja trajnostnih izdelkov, ki omogočajo najvišjo kakovost bivanja, se popolno povezuje z brezčasnim in funkcionalnim dizajnom Christopha Behlinga. Rezultat sodelovanja so zares izjemni izdelki, ki v vsako kopalnico prinašajo elegantne in pametne rešitve.«

[divider text=”Na začetek” divider_color=”#cd171c” size=”1″ margin=”10″][divider][/divider]

Christoph Behling je študiral industrijski dizajn na Akademiji za umetnost in dizajn v Stuttgartu, v sredini 90. let, kjer je postal protežirani študent Richarda Sapperja. Prva leta po končanem študiju je delal v arhitekturnem in oblikovalskem studiu Masayuka Kurokawa v Tokiu. Leta 1998 se je preselil v London, kjer živi in ustvarja še danes. V prvih letih bivanja v angleški prestolnici je delal z Rossom Lovengrovom, nato je leta 2004 ustanovil Christoph Behling Design Studio, leta 2006 pa še razvojni studio “Solar Lab”, v okviru katerega je razvil več kot 40 različnih vodnih plovil na solarni pogon. Christoph Behling je poznan predvsem kot vodilni oblikovalec švicarskih prestižnih ur TAG Heuer, sodeluje pa tudi z vrsto drugimi priznanimi mednarodnih podjetji, med katerimi je že več let tudi podjetje Geberit.

 Več informacij na www.geberit.si

Podatki zapisa

Datum:
16 novembra, 2017

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads