Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Energetik energija si prizadeva za zbližanje državnih regulativ in prakse v fotovoltaiki

Energetik energija kot že večkrat doslej organiziral izobraževanje za svoje zveste partnerje. “Gostili smo predstavnika iz podjetja SolarEdge in go. Andrejo Benedik iz Ministrstva za infrastrukturo. Poleg njiju sta se našemu povabilu odzvala tudi g. Zorko iz EZS in g. Guzelj iz odbora NNELI, ki sta sodelovala kot gosta okrogle mize.”

11.05. je Ministrstvo za infrastrukturo potrdilo predlog o Spremembi uredbe za samooskrbo. Direktor podjetja Energetik energija Riccardo Frissinghelli pravi: “Ker so ob tem ostala odprta številna vprašanja, smo se odločili povabiti tiste, ki so sodelovali pri oblikovanju uredbe ter tako našim partnerjem zagotoviti informacije, ki jiih potrebujejo. S predstavitvijo sodobne tehnologije tistim, ki ustvarjajo slovensko fotovoltaično zakonodajo, pa smo prispevali k zbližanju državnih regulativ in prakse.”

O katerih tematikah so razspravljali in kaj lahko pričakujejo v prihodnje?

  • Prednosti in slabosti nove uredbe
  • Naslednji korak Ministrstva za infrastrukturo glede na Akcijski načrt za 2020 in 2030
  • Izzivi za električna omrežja in kako jih razreševati
  • Odprava birokratskih ovir pri priklopu na omrežje
  • Finančni vidiki nove uredbe

Energetik energija je podjetje, ki skrbi za svoje partnerje in aktivno sodeluje pri kreiranju fotovoltaičnega trga. “Prizadevamo si za optimizacijo pogojev za instalaterje, saj verjamemo, da ima fotovoltaika v Sloveniji še svetlo in dolgo prihodnost. “

Energetik energija je B2B distributer, s pisarnami in skladiščem na Vrhniki. Instalaterjem zagotavlja visoko kakovostne komponente in energetske sisteme za:

  • Fotovoltaiko: moduli, razsmerniki, montažni sistemi in ostali drobni material
  • Električne avtomobile: polnilne postaje
  • Hranjenje energije: baterije in akumulatorji

Biti v stiku z novostmi in o njih obveščati svoje partnerje, je zaobljuba, ki jo ima Energetik energija do svojih strank. Na mesečni bazi organizira tehnična izobraževanja skupaj s proizvajalci individualno ali v skupinah. Na ta način med slovenske instalaterje širi profsionalno znanje, ki ga potrebujejo za ohranjanje konkurenčne prednosti na trgu.

“Tudi v prihodnje bomo še organizirali takšna izobraževanja. Naslednje izobraževanje bomo organizirali skupaj s proizvajalcem SolarEdge in bo namenjeno vsem instalaterjem, ki si želijo pridobiti SolarEdge certifikat. Gre za tehnični trening, ki ga prirejamo 2x letno. Za več informacij ali prijavo obiščite našo spletno stran: www.energetik.si.

 

Podatki zapisa

Datum:
3 julija, 2018

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads