Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Dan slovenskih instalaterjev-energetikov

(18. – 21. maj 2010)


V strokovni sekciji SIEM se že veliko let izvajajo zanimivi in prodorni projekti. Minilo je že 17 let, ko je bila meseca maja, leta 1993, ob otvoritvi mednarodnega sejma Energetika, predstavljena tudi prva številka strokovne revije ENERGETIK.

Za tako dolg obstoj so pomembne strokovne novosti, ki pritegnejo del zanimanja, saj z njimi že vrsto let predstavljajo kar nekaj izredno pomembnih tehnologij s področja ogrevanja, prezračevanja, vodovoda, plinskih napeljav, alternativnih virov itd. Za sekcijo je nedvomno strokovni sejem Energetika najpomembnejši dogodek v Sloveniji. Dogodek, ki je v prvi vrsti namenjen predvsem tehničnim in nato poslovnim novostim. Za celotno panogo je vsak dogodek, kjer lahko javnosti predstavi svoje dosežke, dobra stvar. V tem trenutku je sicer težko najti prostor, kjer bi lahko stroka oziroma SEKCIJA tako celovito in kompleksno prikazala svoje znanje, kot lahko to stori na sejmu Energetika.
Znanja željna stroka in drugi zainteresirani, ki se neposredno ukvarjajo z energetsko stroko, se najpogosteje srečajo in izmenjajo svoje izkušnje na mednarodnem strokovnem sejmu Energetika. Tako se člani strokovne sekcije že leta trudijo na tem dogodku združevati stroko in vse poslovne partnerje.
Letošnji »dan Slovenskih instalaterjev-energetikov« (torek, 18.5.2010) bo poleg zanimivih strokovnih predavanj o aktualnih temah, tekmovanja dijakov srednjih poklicnih šol, ki poteka že petič na sejmu Energetika v sodelovanju s Tehniškim šolskim centrom Maribor in poslovnega srečanje oglaševalcev strokovne revije Energetik, to tudi velik dogodek za OOZ Maribor v okviru katere sekcija deluje.
Številni in odmevni projekti, ki bogatijo strokovno sekcijo SIEM že od njenega nastanka 21. junija leta 1991, se bodo odvijali tudi v prihodnje. Sodelovanje z republiško sekcijo je samo dodaten dokaz, da se lahko s skupnimi močmi doseže veliko več.

Vsekakor pa so v tem obdobju uspeli prepričati strokovno in znanstveno javnost, predvsem pa svoje člane in bralce strokovne revije Energetik, da obravnavajo aktualna energetska in strokovna vprašanja in sistemske spremembe pri nas in v svetu, na zanimiv in strokovno utemeljen način.

Družba, v kateri živimo, bo morala za svoje okolje in za energijo, ki se nenehno draži, še veliko postoriti. Obrtno-podjetniška zbornica in z njo tudi strokovne sekcije z instalaterji- energetiki na čelu stopajo na sejmu Energetika 2010 za korak naprej.

Vidimo se torej na sejmu ENERGETIKA, v torek 18. 5.2010, na »dnevu slovenskih instalaterjev-energetikov« (program na 8. strani) in na razstavnem prostoru SIEM v Hali D!

Vljudno vabljeni!


Dan slovenskih instalaterjev-energetikov


Program:

PROGRAM:

TOREK, 18. maj 2008

 • 9.30 Prihod  udeležencev
 • 10.00 Otvoritvena okrogla miza  (Mala kongresna dvorana)
 • 12.00 SEJNA DVORANA CELJANKA

 • Podelitev sejemskih priznanj
 • Svečan podpis pisma o sodelovanju
 • Pozdravni nagovor predsednika SIEM  Bojana Grušovnika,
 • Govor generalnega direktorja direktorata za energijo g. Janeza Kopača
 • Govor predsednika Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor; g. Aleš Pulko,
 • Govor predsednika instalaterjev-energetikov Slovenije g. Jerneja Dolinarja

STROKOVNO PREDAVANJE:

 • 12.30 -14.00 Toplotne črpalke v praksi- predava mag. Slavko Može
  Zahteve za kvaliteto in učinkovitost toplotnih črpalk na Slovenskem trgu- predava mag. Franc Pesjak

 • 14.00 -14.15 odmor (coffe break)
 • 14.15 -15.00 Predstavitev pokroviteljev srečanja
  Financiranje poslovanja in projektov danes in jutri (HYPO BANKA)

  Predstavitev posebne ponudbe za člane OZS in OOZ (BANKA KOPER)
 • 15.00 -16.00 Poslovno srečanje oglaševalcev revije Energetik

 • 16.00 Kosilo in družabno srečanje

(v prostorih gostinskega lokala Restavracije Golovec na Celjskem sejmu)

Prijavnica za dan slovenskih instalaterjev-energetikov. [dm]3[/dm]

Podatki zapisa

Datum:
3 maja, 2010

Avtor:
upravnik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads