Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

Daikin VRV sistemi so prejeli Eurovent certifikat!

Celoten spekter zračno hlajenih Daikinovih VRV sistemov* je prejemnik Eurovent certifikata.

 

Glede na rezultate neodvisnih preizkusov je bil podjetju Daikin za njihove zračno hlajene VRV sisteme (op.: klimatske naprave namenjene večjim poslovnim aplikacijam) izdan certifikat Eurovent. Tako priznanje prinaša mnoge prednosti, predvsem pa enostavno prepoznavanje kakovosti za investitorje. Ta DAIKIN-ovim strankam zagotavlja visoko kakovost in visokozmogljivo delovanje omenjenih sistemov, obenem pa potrjuje, da je njihovo delovanje v skladu z določenimi predpisi.

 Eurovent certifikacija omogoča certificiranje klimatskih naprav in drugih hladilnih in ogrevalnih naprav po evropskih in mednarodnih standardih. Njegov namen je povečanje kupčeve samozavesti ob nakupu, s poudarkom na zavedanju, da kupec izbira kakovosten izdelek. Prinaša preglednost in transparentnost na področju prezračevanja, saj omogoča celovito in neodvisno testiranje izdelkov, z namenom predstavitve njihove kakovosti in odgovornosti do končnega kupca. V omenjeni program certificiranja so lahko vključeni le izdelki, ki se lahko neodvisno testirajo v za to izbranih laboratorijih.

eurovent-certification

Tudi DAIKIN ponosen lastnik Eurovent certifikata

Podjetju Daikin, kot nosilcu Eurovent certifikata, je omogočeno, da prispeva k dodatnim izboljšavam standardizacije na tem področju. Medtem, ko Eurovent zahteva, da proizvajalec objavi vse podatke za zunanje enote in tako zagotovi popolno transparentnost do investitorja, so se pri podjetju Daikin odločili, da objavijo tudi podatke o notranjih enotah VRV sistema, ki so bile v času testiranj priključene na zunanjo enoto. Tako ima potencialni investitor poln dostop do ključnih podatkov o učinkovitosti; višja učinkovitost pa s seboj zagotovo prinaša manjše stroške obratovanja.

Saidja Geirnaert, generalni direktor prodaje zadolžen za Daikin Osrednja Evropa, dodaja:

»Veseli nas, da smo lahko razširili paleto proizvodov, ki nosijo certifikat Eurovent. Na ta seznam so torej uvrščene enote vse od proizvodov za gospodinjsko rabo (npr. toplotna črpalka zrak-voda, klimatska naprava) do proizvodov za komercialno in industrijsko rabo, kot so Sky Air sistemi (klimatske naprave za večje in bolj zahtevne aplikacije), vodni in oljni hladilniki ter po novem tudi spekter VRV enot. To samo še dodatno potrjuje, da pri podjetju Daikin nenehno stremimo k zagotavljanju optimalnih rešitev za vse naše stranke.«

Podrobnejše informacije o izdelkih, ki imajo certifikat Eurovent, najdete na www.eurovent-certification.com. Za dodatne informacije o podjetju Daikin pa obiščite spletno stran www.daikin-ce.com ali nas kontaktirajte na:

Tiskovni predstavnik:

Daikin Airconditioning Central Europe/DACE
Biljana Smiljević

Južni bulevar 1a/│I sp.

11000 Beograd

T.: +381 11 2455 138
M.: +381 66 8006 551

*Izključuje vodno hlajene VRV sisteme in rezervne enote.

[divider top=”no” divider_color=”#cd171c” size=”2″ margin=”10″][divider][/divider]

O DAIKIN EUROPE N.V.

 Daikin Europe je eden najpomembnejših Evropskih prozvajalcev klimatskih naprav, toplotnih črpalk in druge hladilne tehnike, trenutno pa zaposluje približno 5.500 ljudi. Veliki proizvodni obrati se nahajajo v Belgiji, Nemčiji, Italiji, Turčiji, Veliki Britaniji, na Češkem in na Nizozemskem.

 Sicer je Daikin svetovno priznan proizvajalec z več kot 90-letnimi izkušnjami na področju uspešne proizvodnje visoko kakovostne opreme za klimatiziranje zraka za industrijsko, komercialno in stanovanjsko uporabo. Dolgoletne izkušnje na področju dizajna in proizvodnje toplotne ter hladilne tehnologije Daikin postavljajo na vodilno mesto na področju tehnologije toplotnih črpalk. Proizvoda Daikin VRV in Daikin Altherma sta namreč najbolj prodajana tipa toplotnih črpalk v Evropi. Do današnjega dne je bilo prodanih že več kot 500.000 sistemov te vrste.

[divider top=”no” divider_color=”#cd171c” size=”2″ margin=”10″][divider][/divider]

Podatki zapisa

Datum:
3 junija, 2015

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads