Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

3.000 odsevnih teles za večjo varnost otrok v cestnem prometu

kresnicke01kresnicke02kresnicke03Ljubljana, 18. oktobra 2010 – Družba Butan plin je v sklopu akcije Ministrstva za šolstvo in šport BODI preVIDEN v preteklih dneh obiskal skupno več kot štirideset slovenskih osnovnih šol in se tako vključil v vseslovensko akcijo opozarjanja na varnost otrok v cestnem prometu. Skupno je družba otrokom prvih in drugih razredov donirala več kot 2.300 kresničk, 500 odsevnih trakov in 200 odsevnih brezrokavnikov za predstavnike posameznih razredov.

V Sloveniji je bilo leta 2009 zabeleženih dobrih 10 % manj prometnih nesreč kot v predhodnem letu. Povprečno je bila vsaka 134. prometna nesreča tudi nesreča s smrtnim izidom, kar pa je 46 manj kot leto prej. Skupno v Sloveniji v tem obdobju beležimo 39.604 udeležencev v cestnoprometnih nesrečah, od tega je bilo 822 pešcev. Večina slednjih je bila lažje telesno poškodovana, kljub temu pa smo v preteklem letu med pešci zabeležili 24 smrtnih žrtev. (Vir: SURS: Cestnoprometne nesreče, Slovenija, 2009)

Omenjeni podatki nas opomnijo, da moramo biti v prometu vselej previdni, kar je tudi osrednje sporočilo akcije BODI preVIDEN. Butan plin je skupaj z lokalnimi policisti v preteklih dneh opozarjal učence slovenskih osnovnih šol na pomen previdnosti v prometu in upoštevanje varne poti v šolo. Podjetje tako že tretje leto zapored donira otrokom slovenskih vrtcev in osnovnih šol odsevna telesa in se pridružuje vseslovenski akciji osveščanja o pomenu vidnosti otrok v prometu, BODI preVIDEN. Predstavniki podjetja so tako obiskali osnovne šole v osrednjeslovenski regiji, na celotnem področju primorske, na gorenjskem, štajerskem in v jugovzhodni Sloveniji ter skupno podelili več kot 3.000 odsevnih teles.

Tomaž Grm, generalni direktor Butan plina je ob tej priložnosti dejal: »Zavedamo se, da so pešci, še posebej pa najmlajši, ena izmed najbolj ogroženih skupin udeležencev v cestnem prometu. Poleg tega, da starši in šole otroke osveščajo o previdnosti na cesti, k njihovi varnosti veliko pripomorejo tudi odsevni materiali. Veseli nas, da tudi mi preko donacije kresničk, odsevnih trakov in brezrokavnikov, ki močno povečajo vidljivost otrok na cesti, pripomoremo k njihovi varnosti.«

Butan plin je tako z akcijo donacije odsevnih teles po slovenskih osnovnih šolah in vrtcih stremel k cilju povečanja uporabe le-teh s strani pešcev, predvsem otrok. V sklopu akcije je želela družba Slovencem omogočiti oblikovanje zavesti o pomenu prometne varnosti, ki je ključnega pomena za zaščito naših otrok.

Podatki zapisa

Datum:
20 oktobra, 2010

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads