Slovenska strokovna revija instalaterjev-energetikov

13. tekmovanje slikopleskarjev Slovenije

REZULTATI TEKMOVANJA EMBARGO do 25.11.11 do 19.30 ure

V Mariboru, 25. novembra, 2011: V Centru za sluh in govor Maribor so ob 17. uri slikopleskarji končali z delom. V enem dnevu so sobe, učilnice, hodniki in drugi prostori v celoti sveže prebarvani in strokovni delavci se že veselijo prihodnjih dni, ko se k pouku ali v varstvo vrne 132 njihovih učencev ter malčkov z govorno jezikovnimi težavami, gluhih in naglušnih otrok ter otrok z avtistično motnjo. Ti se bodo v toplih in pastelnih odtenkih barv v prenovljenih prostorih zagotovo dobro počutili, saj sta jih tudi tokrat določila vešča JUB-ova arhitekta svetovalca. Humanitarnost slikopleskarjev sta toplo pozdravila tudi podžupan Mestne občine Maribor Milan Mikl ter Boris Černilec, direktor Direktorata za osnovne šole in vrtce na Ministrstvu za šolstvo in šport, ki sta si osebno ogledala, kako poteka prenova.

Slikopleskarji, ki so v Maribor prišli iz vse Slovenije, so po začetnem žrebanju začeli z delom ob 7.30 uri in s kratkimi pavzami delali praktično vsak po 10 ur. Skupaj so v Centru za sluh in govor Maribor člani sekcije slikopleskarjev in črkoslikarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije humanitarno opravili 800 delovnih ur, prepleskali 3.800 m² zidnih površin in pri tem porabili več kot 800 kg barv Jupol, ki jih je že trinajsto leto zapored kot generalni pokrovitelj prispeval JUB. Potrebna delovna orodja in materiale so darovali še Žima, tesa tape in Rigips, Mercator je poskrbel za prehrano udeležencev ter jim zagotovil humanitarne majice, Stanislav Petrovič iz Ptuja je v Centru obnovil 160 m² parketa, iz zavoda VDC Tončke Hočevar pa so dvema najboljšima slikopleskarjema podarili masivni leseni lestvi, ki jih predvsem zanje izdelujejo njihovi uporabniki. Skupna vrednost tega humanitarnega projekta znaša po oceni OZS več kot 45.000 evrov.

Tekmovalna komisija je takoj začela z ocenjevanjem in ga zaključila ob 18.00. Razglasitev rezultatov, ki jo je popestrila tudi pevka Regina in nastop otrok iz Centra, je potekala v prisotnosti podpredsednika skupščine OZS Andreja Klobase in predsednika sekcije slikopleskarjev in črkoslikarjev Ernesta Bransbergerja, ki sta vsem sodelujočim izrazila zahvalo za velik odziv in pripravljenost za sodelovanje pri tem zahtevnem projektu. Podelitev priznanj in nagrad sta vodila Branko Goričan, predsednik organizacijskega odbora tekmovanja in Igor Pipan, sekretar sekcije, ki sta razglasila tudi zmagovalce. Ti so:

Prvo mesto: Dekor plesk, podjetje za slikopleskarstvo in fasaderstvo d.o.o., Jadranska cesta 35, 2000 Maribor (Tomaž Hribernik, Aleš Rožič)

Drugo mesto: G_Grabušnik- pleskarstvo in soboslikarstvo, črkoslikarstvo Samo Grabušnik s.p.,

Vzhodna ulica 7, 2000 Maribor (Samo Grabušnik, Gregor Skerbiš)

Tretje mesto: Pleskarstvo Jože Voljkar s.p., Zgornji Tuhinj 38a, 1219 Laze v Tuhinju (Jože Voljkar, Janez Jeglič)

Za več informacij vam o humanitarni akciji so vam na voljo:

Mag. Dunja Petak, univ.dipl.psih., direktorica Centra za sluh in govor Maribor: T: 02/ 228 53 40, gsm 040 983 229, e-pošta: dunja.petak(at)guest.arnes.si

Branko Goričan, predsednik organizacijskega odbora tekmovanja pri OZS, gsm 041 688 317, e-pošta: branko.gorican(at)siol.net

Igor Pipan, sekretar Sekcije slikopleskarjev in črkoslikarjev pri OZS, gsm 041 725 448, e-pošta: igor.pipan(at)ozs.si

Kontakt za medije: Miša Hrovat, gsm 041 619 616, e-pošta: misa(at)maga.si

Fotografije: Peter Jenko

Podatki zapisa

Datum:
29 novembra, 2011

Avtor:
Energetik

Kategorija:Komentiranje ni na voljo.

Ads